Circus

Piet van Dycke & Circumstances

GLORIOUS BODIES

Nieuwe Namen, Language No Problem
Tickets Over de maker(s)
GLORIOUS BODIES

Een fysieke, ontroerende en hoopvolle circus- en dansvoorstelling over de draagkracht van ons lichaam.

Circus en dans over zien en gezien worden, over de grens tussen klassiek en hedendaags circus met zes acrobaten tussen de 53 en 67 jaar met een verleden in het klassieke(re) circus. 

Ouderdom en veroudering zijn nog steeds taboeonderwerpen in onze samenleving en al zeker binnen de circuswereld. Net zoals topsporters stoppen de meeste acrobaten na een bepaalde leeftijd met intensief trainen. Hoe transformeren die meest perfecte lijven? Kan je als mens ooit vrede sluiten met je eigen lichaam? Kan je volledig in harmonie zijn? GLORIOUS BODIES werpt op een bijzondere manier licht op het proces van veroudering. 

De voorstelling vertrekt vanuit partneracrobatiek en beweging. Het doorbreekt clichés rond de oudere generatie. Een indrukwekkende, charmante en humoristische voorstelling die laat zien tot wat de mens en het menselijk lichaam in staat is. En daar staat duidelijk geen leeftijd op. 

Piet van Dycke maakte afgelopen periode furore met zijn voorstelling EXIT

Tickets en tijden

Datum vr 22 december
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum vr 22 december
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00

Nieuwe Namen

De nieuwste cabaretier ontdekken? Of juist een theatergezelschap zien dat niet eerder in ons theater te zien was? Onder de titel Nieuwe Namen presenteren we ze allemaal aan je.

Als theater bieden we graag beginnende theatermakers een podium om vlieguren te maken en het leukste publiek van Utrecht te leren kennen. Als bezoeker zie je daardoor veelbelovende theatermakers, die wellicht over enkele jaren niet meer weg te denken zijn. Daarnaast zie je bekende gezelschappen die niet eerder in onze zaal stonden.

Meer Nieuwe Namen
Nieuwe Namen
Nieuwe Namen

Over Circumstances

Circumstances is het circus- en dansgezelschap onder artistieke leiding van Piet Van Dycke. Circumstances ontwikkelt, produceert en verspreidt woordeloze, impactvolle circus- en dansvoorstellingen, waarbij Van Dycke als choreograaf samenwerkt met circusperformers. Er wordt altijd in/met/andere Circumstances (omstandigheden) gecreëerd: locatie- en/of theatervoorstellingen vanuit verschillende circusdisciplines, met kinderen/jongeren/ouderen, voor verschillende doelgroepen.

Meer over Circumstances

Credits

Website: www.circumstances.be
Concept, choreografie: Piet Van Dycke
Performers: Winfried Deuling, Astrid Schöne, Det Rijven, Wybren Wouda, Paul Griffoen en Johannes Fischer
Muziek: Kris Auwers
Dramaturgie: Marie Peeters
 

Installatie: Arjan Kruidhof 
Productie: Circumstances vzw
Coproductie: PLAN, Festival Circolo, DansBrabant, Cirklabo, Circuswerkplaats Dommelhof, PERPLX, Perpodium
Met steun van: de Vlaamse Overheid, Grensverleggers/deBuren, Sabam for Culture
Met dank aan: Miramiro, Destelheide