Theater

Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel)

Goed goud geld

Uit eigen stad, Op locatie
Geweest Over de maker(s)
Goed goud geld

Een zomervoorstelling op locatie (Berlijnplein) over het ongemak en de noodzaak van geld.

Het bedenken van deze titel en het schrijven van dit tekstje kostte ongeveer 400 euro. Dat kan het NUT betalen, maar het moet niet uit de hand gaan lopen, want theater maken is – net als het leven zelf – duur en wordt alleen maar duurder. Natuurlijk, alles wat van écht grote waarde is – liefde, geluk, gemeenschap – is niet in geld uit te drukken. Maar met liefde kan je de energierekening niet betalen.

Dus Greg gaat op zoek naar geld. Brandt het in jouw zak? Laat Greg het eruit kloppen. Veel vet op de botten? Greg is jouw dieet. Hij wil slaatjes slaan, binnenlopen en geld opstrijken om ons te bevrijden van hebzucht, krenterigheid en vrekken.

Op locatie: Berlijnplein

De voorstelling vindt plaats op het grasveld naast het Berlijnplein.

Adres: Berlijnplein 520, 3541 CN, Utrecht

"Maker Greg Notrott zetelt op de top van de een duin, met uitzicht over het dorp West-Terschelling. Hier ontvouwt hij zijn megalomane bouwplannen voor Terschelling: een zuurstof producerende dome te midden van het duinmeertje van Hee, als symbolisch begin van een actie die de hele wereld moet redden."

De Volkskrant

"Wie weet, misschien gaat een lefgozerige theatermaker vanaf Terschelling het tij voor de wereld keren."

NRC Handelsblad

10 jaar zomervoorstellingen van het NUT

Vanaf 2013 speelde het gezelschap achtereenvolgens: Geluk, Weg, Geheim (in onze theaterzaal vóór de opening), Terug, naar de Kersentuin, De denderende tijd, Grens, Graven, Nooit meer werken en Je ziel voor een ijsje. Steeds een avondvullend programma met voorstelling, diner en ander programma. Veel voorstellingen op plekken waar nu mensen wonen, bedrijven staan of auto’s rijden. Vaak in heel zomerse omstandigheden, soms in de regen of zelfs stormachtig. Altijd met een eigentijds diner, liefst aan lange tafels maar ook twee edities op 1,5 m afstand van elkaar.

Het 10-jarig jubileum van de zomervoorstelling van het NUT valt samen met het 25-jarig jubileum van thuisbasis Utrecht Leidsche Rijn. Mooi toch?

10 jaar zomervoorstellingen van het NUT
10 jaar zomervoorstellingen van het NUT
Foto: Het NUT - Geheim in onze theaterzaal

Credits

Concept, tekst en spel: Greg Nottrot
Research en spel (in Utrecht): Anne Meffert
Eindregie: Martijn Nieuwerf
Ontwerp: Morgana Machado Marques
 
Foto: Sjoerd Derine
Scenefoto's Oerol: Bart Grietens
Diner voorstelling (In Utrecht): Samsam Kookt