Jeugd, Festival

Vanaf2 Festivals / Kira Kool

Prentenboekjesfestival Op de Boerderij: Gonnie en Gijsje samen op stap 2+

Geweest Over de maker(s)
Gonnie en Gijsje samen op stap 2+

Gonnie en Gijsje gaan samen op ontdekkingstocht in dit muzikale avontuur.

Dit is Gonnie. Gonnie is een klein geel gansje met knalrode lievelingslaarsjes.
Op een dag zijn haar lievelingslaarsjes weg. Gonnie gaat op zoek, voorbij de hooiberg waar ze woont. Ze ontdekt de wereld en ontmoet Gijsje. Samen gaan ze op ontdekkingstocht. Welke dieren komen ze allemaal tegen? Welke geluiden horen ze? En zien ze de laarsjes nog terug?

Deze voorstelling is gebaseerd op de prentenboeken van Olivier Dunrea. Met liedjes van Ageeth de Haan beleven Gonnie en Gijsje een muzikaal avontuur. In hun ontdekkingstocht komen ze er al snel achter dat niets is wat het lijkt. Zo transformeert de wereld om hen heen in een muzikale speeltuin. Een speeltuin waar iedereen welkom is om mee te spelen en te zingen. Gonnie en Gijsje gaan samen op stap. Ga je mee?

In deze voorstelling zullen geen poppen worden gebruikt maar worden de gansjes Gonnie en Gijsje symbolisch verbeeld.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 2 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Prentenboekjesfestival Op de boerderij

Tijdens het festival kom je in onze foyer terecht in een theatrale boerderij! Samen met boerin Marianne ontdek je al zingend en spelend van alles over de natuur. Als kleine boer of boerin roetsj je daar van de tractorglijbaan, puzzel je met koeienvlekken en oogst je rijpe groenten uit de moestuin.

Bekijk het hele programma
Prentenboekjesfestival Op de boerderij
Prentenboekjesfestival Op de boerderij

Over Kira Kool

Kira Kool is een performer en maakt theater voor kinderen en volwassenen. In 2015 studeerde zij af aan de opleiding Muziektheater. Daarna werkte ze mee aan projecten als ‘Superficial Supremacy’, ‘De Witt of Oranje’, ‘IK BEN EEN INTERFACE’, ‘CRISPR-CAS’ en diverse schoolvoorstellingen.
Sinds 2017 is Kira te zien in de jeugdvoorstelling ‘Dikkie Dik en de taart’ gebaseerd op de boeken van Jet Boeke.

Credits

Website: www.vanaf2.nl
Spel: Kira Kool
Eindregie: Frans Schraven

Liedjes: Ageeth de Haan (tekst en muziek) en Wessel Coppes (muziek)
Producent: Klein Amsterdam Producties