Circus

De CircusCoalitie

Great Catch II, Fresh taste of circus

Nieuwe Namen, Language No Problem
Geweest Over de maker(s)
Great Catch II, Fresh taste of circus

Een nieuwe generatie circusartiesten toont hun talent in een drietal grappige, ontroerende en persoonlijke theatervoorstellingen.

De Circuscoalitie selecteerde voor deze tweede editie van Great Catch - a fresh taste of circus drie korte stukken van een nieuwe generatie circusartiesten. Zij tonen hun bijzondere talent in grappige, ontroerende en persoonlijke theatervoorstellingen. 

Luuk Brantjes heeft zich gespecialiseerd in de mogelijkheden van het teeterboard (wipplank), waarmee kracht omgezet kan worden in een staat van gewichtloosheid. In L O N E maakt hij de balans op tussen alleen of eenzaam zijn. In een wereld waar we constant met elkaar verbonden zijn, lijkt de angst voor het alleen zijn gegroeid. L O N E is een eerbetoon aan de singles, aan de vrijbuiters, aan ieders inventieve ik.

Acrobatentrio Tête-bêche combineert in 3+1 het spel van de diabolo met partneracrobatiek. Marieke Thijssen, Charlie Wheeler en Wilko Schütz bouwen een complex web van hypnotiserende choreografieën, afgewisseld met spectaculaire momenten waarbij niet alleen de diabolo maar ook de acrobaten door de lucht vliegen.

Harvey Cobb won in 2022 de BNG Bank Circusprijs met zijn eigenzinnige mix van comedy, improvisatie en jongleren. Harvey speelt een deel uit zijn hilarische solo Pink Boots and An Alcoholic Sock Puppet. Een mix van maffe stand-up, doorvoelde oprechtheid en een overvloed aan roze laarzen, waarbij je gaat afvragen of alles vreselijk fout gaat of precies volgens plan.

Catch it if you can! 

"Great Catch maakt zijn naam waar: de drie gepresenteerde circusmakers zijn een mooie vangst […] Het is snoepen van de verscheidenheid aan talent."

Brecht Hermans / theaterkrant over de eerste editie van Great Catch 2021

"Het circusdrieluik ‘Great Catch’ combineert speelse acrobatiek met een hilarische slotact van comedian Harvey Cobb"

de Volkskrant

"3+1 is strak, dynamisch en spectaculair. Het diabolospel verrast, lichamen golven getimed op de beat van de muziek langs elkaar en de acrobatische moves ademen ongekende kwaliteit. (...) Een ijzersterk en klasse-ademend circusstuk, dat je écht met eigen ogen moet zien! "

Circusweb

Nieuwe Namen

De nieuwste cabaretier ontdekken? Met je kinderen naar een nieuw gezelschap? Of juist een theatergezelschap zien dat niet eerder in ons theater te zien was? Onder de titel ‘Nieuwe Namen’ presenteren we ze allemaal aan je.

Als theater bieden we graag beginnende theatermakers een podium om vlieguren te maken en het leukste publiek van Utrecht te leren kennen. Als bezoeker zie je daardoor veelbelovende theatermakers, die wellicht over enkele jaren niet meer weg te denken zijn.

Meer Nieuwe Namen
Nieuwe Namen
Nieuwe Namen

Credits

Website: www.circusweb.nl
Performers: Luuk Brantjes, Tête-bêche, Harvey Cobb
Eindregie: Thomas Falk
Foto: Gerrit Schreurs