Jeugd

Theater Sonnevanck & MaxTak

Winterkost: Gullivers' Reizen 8+

Tickets Over de maker(s)
Gullivers' Reizen 8+

Magisch muziektheater vol livemuziek naar het beroemde boek van Jonathan Swift over de vraag: zijn we in al onze wijsheid wel zo wijs?

Gul is een zeer succesvol kind, altijd geweest. Nog geen zes weken oud en uitverkoren tot Slimste Baby van het Jaar. Al op haar vierde werd ze wereldkampioen schaken. Nu is ze tien en niet alleen klassenoudste en hoofdredacteur van de schoolkrant, ze volgt ook dertien buitenschoolse activiteiten in zes verschillende talen. 

Gul moet iedereen voortdurend uitleggen hoe de wereld in elkaar steekt. Vermoeiend. Haar klasgenoten snappen nergens iets van en haar ouders al helemaal niet. Voor Gul is het leven een open boek, een makkelijke rekensom, een wedstrijd waarvoor ze haar hand niet omdraait. 
Maar plotseling valt Gul door haar atlas heen in zee. Net op de avond voor een belangrijke aardrijkskundetoets. Op een onbekend eiland spoelt ze aan. Hier begint haar reis vol bizarre avonturen, vol ontmoetingen met krioelende mini-mieren-mensjes, smerige reuzen zo hoog als flatgebouwen, pratende paarden en andere wezens. 

In een frisse bewerking van Marije Gubbels komt Gullivers reizen, het beroemde boek van Jonathan Swift uit 1726 op humorvolle wijze tot leven. Een swingende familievoorstelling vol livemuziek, zang en videoprojectie over de vraag: Wat maakt ons mens? Zijn we in al onze wijsheid wel zo wijs? Of kan het allemaal ook anders?

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 8 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Tickets en tijden

Datum za 30 december
Tijd 19:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 7,50 tot € 15,00
Tickets
Datum za 30 december
Tijd 19:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 7,50 tot € 15,00

Winterkost

Deze voorstelling maakt deel uit van festival Winterkost, jeugdtheater in de vakantie. Een gezamenlijk project van Theater Kikker, Podium Hoge Woerd en De Lieve Vrouw. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is. 

Meer Winterkost
Winterkost
Winterkost

Over Theater Sonnevanck

Theater Sonnevanck maakt professioneel muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar. De voorstellingen ‘Bromance’ (2016) en ‘Princess’ (2018) werden bekroond met de Gouden Krekel, de hoogste prijs die een jeugdtheatervoorstelling kan winnen.

Meer over Theater Sonnevanck

Over MaxTak

MaxTak maakt muziektheater van universele verhalen met urgente thema’s. 
Ze draaien de zaken graag om. Elk perspectief is interessant. Het is nooit eenduidig, niemand heeft gelijk, en niemand is heilig. MaxTak hoopt je te verleiden om verder te kijken dan je eigen kader en probeert dat wat je niet kent toch invoelbaar en voorstelbaar te maken.
 

Meer over MaxTak

Credits

Website: www.sonnevanck.nl
Website: www.maxtak.nl
Bewerking, liedteksten en regie: Marije Gubbels
Spel & zang: Iris Bakker, Padraig Turley, Nick Renzo Garcia
Compositie & piano: Carlos Ema
Ud: Nizar Rohana
Klarinet, slagwerk & zang: Leah Uijterlinde
Dramaturgie: Manon Wittebol, Daniël van Klaveren 
 

Kostuumontwerp: Leoni Pirenne
Decor- & video-ontwerp: Catharina Scholten
Educatie: Nynke Vermuë, Susan Waanders
Zakelijke leiding: Nora Duijf, Lieke Bisseling
Publiciteit: Anna Lesterhuis, Elselien Leemhuis
Advies: Daniël Cohen
Acquisitie & tourneeplanning: Bureau Berbee & Jansen & STIP Theaterproducties
Campagnebeeld: Benning&Gladkova