Jeugd

Theater Sonnevanck & MaxTak

Winterkost: Gullivers' Reizen 8+

Geweest Over de maker(s)
Gullivers' Reizen 8+

Magisch muziektheater vol livemuziek naar het beroemde boek van Jonathan Swift over de vraag: zijn we in al onze wijsheid wel zo wijs?

Gul is een zeer succesvol kind, altijd geweest. Nog geen zes weken oud en uitverkoren tot Slimste Baby van het Jaar. Al op haar vierde werd ze wereldkampioen schaken. Nu is ze tien en niet alleen klassenoudste en hoofdredacteur van de schoolkrant, ze volgt ook dertien buitenschoolse activiteiten in zes verschillende talen. 

Gul moet iedereen voortdurend uitleggen hoe de wereld in elkaar steekt. Vermoeiend. Haar klasgenoten snappen nergens iets van en haar ouders al helemaal niet. Voor Gul is het leven een open boek, een makkelijke rekensom, een wedstrijd waarvoor ze haar hand niet omdraait. 
Maar plotseling valt Gul door haar atlas heen in zee. Net op de avond voor een belangrijke aardrijkskundetoets. Op een onbekend eiland spoelt ze aan. Hier begint haar reis vol bizarre avonturen, vol ontmoetingen met krioelende mini-mieren-mensjes, smerige reuzen zo hoog als flatgebouwen, pratende paarden en andere wezens. 

In een frisse bewerking van Marije Gubbels komt Gullivers reizen, het beroemde boek van Jonathan Swift uit 1726 op humorvolle wijze tot leven. Een swingende familievoorstelling vol livemuziek, zang en videoprojectie over de vraag: Wat maakt ons mens? Zijn we in al onze wijsheid wel zo wijs? Of kan het allemaal ook anders?

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 8 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Winterkost

Deze voorstelling maakt deel uit van festival Winterkost, jeugdtheater in de vakantie. Een gezamenlijk project van Theater Kikker, Podium Hoge Woerd en De Lieve Vrouw. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is. 

Meer Winterkost
Winterkost
Winterkost

"Met ‘Gullivers reizen’ maakt Marije Gubbels een warmbloedig verhaal van een hardvochtige satire."

Volkskrant

"Gullivers reizen gaat over de woelige baren van het hedendaagse leven. Deze voorstelling geeft commentaar op volwassenen die er maar een potje van maken. (…) Gul redt het. En maakt van haar eerste soloreis om de wereld, een reis naar haar eigen gelijk én geluk"

Kidsweek

"De voorstelling stipt hiermee inhoudelijk een heleboel actuele onderwerpen aan en blijft met de grondige bewerking ook trouw aan het boek"

Theaterkrant

Credits

Website: www.sonnevanck.nl
Website: www.maxtak.nl
Bewerking, liedteksten en regie: Marije Gubbels
Spel en zang: Iris Bakker, Nick Renzo Garcia en Padraig Turley
Compositie en piano: Carlos Ema
Zang en (alt-)viool: Anne Bakker
Compositie en ud: Kamal Hors, Nizar Rohana
Compositie: Leah Uijterlinde
Dramaturgie: Manon Wittebol, Daniel van Klaveren
Kostuumontwerp: Leoni Pirenne

 

Decor- en video-ontwerp: Catharina Scholten
Lichtontwerp: Gé Wegman
Regie-assistentie: Nienke Tjallingii
Techniek: Johan de Koeijer, Bo van Vliet, Christian Toonk, Tom de Haas, Jeroen van Terheijden
Casting: Groen casting
Campagnebeeld: Benning & Gladkova
Scènefotografie: Sanne Peper
Coproductie met: MaxTak Muziektheater & Theater Sonnevanck