Jeugd

House of Nouws

Herfststukjes: Hendrik IV 8+

Tickets
Hendrik IV 8+

Welke waarheid wil jij geloven? En naar welke stem kan je het beste luisteren? Een voorstelling die ieder moment uit de hand kan lopen.

Een verhaal dat begint met een koning. De koning is gek, maar hij is wel de baas. Als hij een wereld wil met alleen maar pizza Hawaï, dan zal er alleen maar pizza Hawaï zijn. Zo simpel is het. Vandaag zal hij het onmogelijke mogelijk maken in De Grote King Henry Show. Volgens Het Bureau is Hendrik IV ‘ongeschikt voor kinderen’. Er moet worden ingegrepen. Maar de show is al begonnen en niemand weet precies wat er nog gaat komen.

Hendrik IV: ongeschikt voor kinderen is een remake van de succesvoorstelling van regisseur Sanne Nouws uit 2017. Nu, zeven jaar later, is deze voorstelling actueler dan ooit. Met veel bravoure en energiek spel knoeit House of Nouws met de spelregels.

Let op, deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud. Meer informatie.

Tickets en tijden

Datum di 29 oktober
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 5,50 tot € 13,50
Tickets
Datum di 29 oktober
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 5,50 tot € 13,50

Herfststukjes

Deze voorstelling maakt deel uit van de Herfststukjes, jeugdtheater in de vakantie. Een gezamenlijk project van Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, De Lieve Vrouw, Bibliotheek Utrecht, Flint, Theater de Veerensmederij en Aan de Slinger. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is.

Meer Herfststukjes
Herfststukjes
Herfststukjes

Over House of Nouws

House of Nouws maakt bonte voorstellingen over existentiële thema’s met veel humor en smeuïg spel. Ze zijn feestelijk ontregelend en kunnen niet bestaan zonder de ongecensureerde reacties van de kinderen. Geen enkele voorstelling van House of Nouws is hetzelfde en het publiek wordt uitgedaagd mee te denken en praten. House of Nouws werkt doorlopend aan een publieksbereik dat ook buiten de theaters reikt. Op een festival, in een park, op het schoolplein, duikt zij graag op onverwachte plekken op om nieuwsgierige zielen te roeren.

Credits

Regie & tekst: Sanne Nouws
Spel: Femke Arnouts, Lottie de Bruijn, Joep van der Geest, Len Pillen
Scenografie: Liesje Knobel en Sanne Lips

Licht ontwerp: Wilfred Loopstra
Muziek: Niels Kuiters