Jeugd

Theater Artemis

Het Geheven Vingertje 10+

Geweest Over de maker(s)
Het Geheven Vingertje 10+

Verstandig theater voor het betere kind.

Het geheven vingertje heft zijn vinger, zonder dat het weet waarnaar. Want wat is goed en wat niet en wie bepaalt dat? Regisseur Jetse Batelaan zoekt de grenzen op van het toelaatbare.

Dit jaar is Jetse Batelaan tien jaar artistiek leider van Artemis! Naast nieuw werk haalt Theater Artemis ook zijn oude regies terug. Zo produceerde Theatergroep MAX 15 jaar geleden de succesvolle voorstelling ‘Het geheven vingertje’. Deze voorstelling werd in 2008 genomineerd voor het Theaterfestival, de VSCD Mimeprijs en de Gouden Krekel.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling? 
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 10 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

"Regisseur Batelaan en zijn acteurs slagen erin het uitgekauwde normen- en waardendebat op geheel eigenzinnige wijze vorm te geven: verfrissend absurd, ontregelend, uitdagend en zeer intelligent."

Jury Gouden Krekel

"Het is verontrustender, saaier, opwindender dan een game, want je kunt het niet zomaar uitzetten en ondertussen gebeurt het wel echt, voor je ogen, met echte mensen. "

Nederlands Theaterfestival 2008

"Zeldzaam goed, want een stuk als Het geheven vingertje zie je niet vaak.... Een hilarische kijk op gezag en verbod. "

NRC Handelsblad

Credits

Website: www.artemis.nl
Regie: Jetse Batelaan
Spel: Marien Jongewaard, Janneke Remmers, Tjebbe Roelofs, Willemijn Zevenhuijzen

Decor: Hester Jolink
Lichtontwerp: Gé Wegman
Kostuums: Marieke Kamphuis