Jeugd

Het Filiaal theatermakers

Herfststukjes: Het lammetje dat een varken is 4+

Uit eigen stad
Tickets Over de maker(s)
Het lammetje dat een varken is 4+

Vrolijke voorstelling vol boerderijverhalen gebaseerd op de prentenboeken van Pim Lammers.

De verhalen van Pim Lammers verrassen jong en oud met zijn originele en grappige kijk op hoe we omgaan met elkaar. Mooie, liefdevolle verhalen over jezelf zijn en hoe belangrijk vriendschap is. 

In deze voorstelling komen meerdere prentenboeken samen in één muzikale voorstelling. In Het Lammetje dat een varken is ontmoeten we een lammetje dat heel graag in de modder rolt en een varkentje blijkt te zijn. In De Boer en de Dierenarts doen de dieren net alsof ze allerlei gekke ziektes hebben, zodat die leuke dierenarts wel móet langskomen. En in Kamiel de Kameel zijn de dieren in rep en roer, omdat er een nieuw dier komt wonen op de boerderij. Die vreemde kameel geeft een feestje voor iedereen.

De voorstelling is doorspekt met live liedjes, waarbij twee muzikale spelers zichzelf met verschillende instrumenten begeleiden, zoals een ukelele of juist een zingende zaag.

Het boek Het lammetje dat een varken is won de Zilveren Griffel in 2018. 

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 4 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Tickets en tijden

Datum zo 22 oktober
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 5,00 tot € 12,50
Tickets
Datum zo 22 oktober
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 5,00 tot € 12,50

Herfststukjes

Deze voorstelling maakt deel uit van de Herfststukjes, jeugdtheater in de vakantie. Een gezamenlijk project van Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, De Lieve Vrouw, Bibliotheek Utrecht, Flint, Theater de Veerensmederij en Aan de Slinger. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is. 

Meer Herfststukjes
Herfststukjes
Herfststukjes

Over Het Filiaal theatermakers

Het Utrechtse jeugdtheatergezelschap Het Filiaal theatermakers neemt vaak een waargebeurd verhaal of historisch figuur als uitgangspunt voor een voorstelling, maar weet de non-fictie altijd om te zetten in magisch theater. Met volle vaart, speelsheid, swingende muziek en een beetje absurdisme weet Het Filiaal theatermakers niet alleen de kinderen, maar ook de volwassenen te betoveren.

Meer over Het Filiaal theatermakers

Credits

Website: www.hetfiliaal.nl
Concept: Sacha Muller 
Makers, spelers en muzikanten: Sacha Muller en Maurits van den Berg 
Decorvormgeving: Hiske de Goeje 
Assisitent decorvormgeving: Sjaan Hofstede 
Kostuums: Eleftheria Lavdaki 
Compositie: Gábor Tarján 
 

Liedtekst en eindregie: Monique Corvers
Decorbouw: Jasper Brouwer
Lichtontwerp: Wannes van der Veer
Techniek: Jeroen Hoekstra
Gebaseerd op: o.a. het prentenboek ‘Het lammetje dat een varken is’ door Pim Lammers, met illustraties van Milja Praagman, uitgegeven bij De Eenhoorn