Dans

De Dansers

Nationaal Theaterweekend: Hold Your Horses

Uit eigen stad
Tickets Over de maker(s)
Hold Your Horses

Een dansconcert met zes performers over het verlangen naar houvast in een wereld die steeds ongrijpbaarder wordt.

‘Hold Your Horses’ gaat over de drang om je aan iets of iemand vast te houden, in een wereld die steeds ongrijpbaarder wordt. Zes performers brengen de voorstelling tot leven met overgave en muzikaliteit. De Dansers vertellen hun verhaal met twaalf handen (inclusief bijbehorende lijven) en een paar gitaren. We zien handen vastpakken, misgrijpen, aanraken, wegvliegen, neervallen en aan gitaarsnaren plukken.

‘Hold Your Horses’ kent een spectaculaire, acrobatische bewegingstaal, maar raakt nooit de menselijke sensitiviteit kwijt. Als één lichaam bewegen de dansers in een onafgebroken flow, voortgestuwd door de live muziek van Guy Corneille vol meeslepende gitaarstukken en aangrijpende songs.

‘Hold Your Horses’ is deels in Berlijn gecreëerd en ging in september/oktober 2021 in première in Berlijn en Utrecht. De Dansers zag je eerder in onze theaterzaal met de voorstellingen ‘Lepeltje, Lepeltje’, ‘Vier’ en ‘Shake, Shake, Shake’.

Tickets en tijden

Datum vr 27 januari
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Vanaf € 12,50
Tickets
Datum vr 27 januari
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Vanaf € 12,50

Nationaal Theaterweekend

Laat je tijdens het Nationaal Theaterweekend verrassen door voorstellingen en extra activiteiten in ons theater. De ingrediënten van het weekend zijn eenvoudig: iedere voorstelling bezoek je voor een klein prijsje en daarnaast zijn er extra activiteiten te bezoeken. Wees welkom bij Podium Hoge Woerd!

Meer Nationaal Theaterweekend
Nationaal Theaterweekend
Nationaal Theaterweekend

Over De Dansers

De Dansers is een Utrechts gezelschap van dansers en muzikanten, onder leiding van choreograaf/danser Josephine van Rheenen en componist/muzikant Guy Corneille. Ze maken ‘dansconcerten’: organische samenkomsten van moderne dans en livemuziek. Voorstellingen van De Dansers vertellen toegankelijke, intuïtief meeslepende verhalen over bevrijding en overgave, waarin speels anarchisme nooit ver te zoeken is.

Meer over De Dansers

Over Theater Strahl Berlin

Strahl is in 1987 opgericht als onafhankelijke theatergroep in Berlijn en produceert sinds 2013 in samenwerking met internationale artiesten hedendaagse dansvoorstellingen voor een jong publiek. Jeugdprogrammering is een vast onderdeel van het repertoire van Strahl en gericht op een publiek vanaf 12 jaar. Bij Strahl worden jongeren betrokken bij de selectie en ontwikkeling van voorstellingen. Theater Strahl Berlin biedt jongeren een eerste kennismaking met de wereld van het theater.

Credits

Website: www.dedanser.com
Website: www.theater-strahl.de
Choreografie: Josephine van Rheenen
Live muziek: Guy Corneille
Uitgevoerd door en gemaakt met: Yeli Beurskens, Marie Khatib-Shahidi,Noëmi Wagner, Yoko Haveman, Liam McCall, Youri Peters en Arturo Vargas
Scenografie: Timme Afschrift

Techniek: Chieljan van der Hoek
Dramaturgie: Moniek Merkx
Kostuum advies: Nicky Nina de Jong
Voorstellingsondersteuning: Theater Strahl Berlin, Anna Vera Kelle en Florian Bilbao
Productie: Danae Bos
Zakelijk leiding: Miriam Gilissen
Educatie: Sanne Wichman
Marketing en publiciteit: Lizzy Schreijer