Theater

Theater Utrecht

Immens

Uit eigen stad
Tickets
Immens

Een overdonderend muzikaal hersenspinsel: Immens is een filosofische en humoristische voorstelling, geïnspireerd op het gedachtegoed van Friedrich Nietzsche.

Volgens filosoof Friedrich Nietzsche moet ons leven een zekere grootsheid en intensiteit bezitten. Misschien wel zijn bekendste uitspraak – ‘God is dood’ – heeft tot op de dag van vandaag een grote weerslag op ons leven. “Zonder dat het stuk allemaal actuele politieke componenten heeft, gaat de voorstelling wel degelijk over deze tijd. Want in al zijn gekheid en radicaliteit is Nietzsche op een bepaalde manier ook de filosoof van alle waanzin die we nu zien.’’ aldus regisseur Casper Vandeputte.

Immens is geselecteerd door het Nederlands Theater Festival 2020 voor een van de beste voorstellingen. Een prijswinnende tekst en een muziektheater solo waarin wordt onderzocht hoeveel waarheid een mens kan verdragen. Acteur Vincent van der Valk duikt in de rol van straatmuzikant Fritz die bezig is om eerlijk te zijn. Hij grapt met het publiek, hij zingt, hij danst. 

Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en maakt nadrukkelijk geëngageerd theater, gericht op existentiële thema’s. Altijd in een nieuw verhaal, en in nieuwe vormen. Theater Utrecht speelde de afgelopen jaren al regelmatig in ons theater.

Tickets en tijden

Datum vr 14 februari
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum vr 14 februari
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00

Over de makers

Casper Vandeputte maakte de afgelopen jaren naam met theater waarin hij grote politieke en filosofische thema’s persoonlijk invoelbaar weet te maken. Door een samenspel van muziek, beweging, licht en decor is hij altijd op zoek naar het moment in de voorstelling waarin het publiek totaal overdonderd wordt. 

Vincent van der Valk heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevend acteur, zowel op het theater als op het witte doek en televisie. Zijn werk kenmerkt zich door intens spel, fenomenale tekstbehandeling en een altijd aanwezige lichtheid.

Credits

Tekst: Casper Vandeputte en Vincent van der Valk
Regie: Casper Vandeputte
Compositie en spel: Vincent van der Valk
Dramaturgie: Joris van der Meer
Arrangementen: Boudewijn Ruigrok

Dirigent: Ruben Smits
Muzikale adviezen: Thibaud Delpeut
Decor- en lichtontwerp en fotografie: Julian Maiwald
Kostuumontwerp: Rebekka Wörmann
Geluidsontwerp: Sander van der Werff