Muziek

Lavinia Meijer en het Amsterdams Andalusisch Orkest

Immortal Trees

Tickets Over de maker(s)
Immortal Trees

Harpiste Lavinia Meijer en het Amsterdams Andalusisch Orkest laten zich inspireren door hun muzikale wortels.

Samen richten ze zich op nieuw en bestaand repertoire waarin verhalen over bomen centraal staan. De overeenkomst tussen harp, de qanûn - 'liggende' Oosterse harp - en de ud, is hun rijke historie en de verbinding met bomen. De oorsprong van deze instrumenten dateert uit de tijd, waarin ze werden ingezet om verhalen te vertellen door troubadours. Voordat de harp op een voetstuk werd geplaatst en meer een ‘engelachtig’ imago kreeg, was het eerst een instrument voor en van het volk om vrolijke en droevige verhalen te delen.

Tijdens deze unieke samenwerking, laten ze de muziek samenvloeien in unieke improvisaties met oog voor detail en souplesse. Vaste structuren raken verwikkeld in een bundeling van diep samenspel, onverwachte verbindingen en de onverwoestbare kracht van muziek.

Tickets en tijden

Datum za 05 november
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 12,50 tot € 25,00
Tickets
Datum za 05 november
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 12,50 tot € 25,00

Over Amsterdams Andalusisch Orkest

Het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO) is gericht op de verbinding tussen het historische Andalusië en de betekenis voor onze wereld vandaag. Het AAO speelt op internationaal niveau verschillende muziekvormen van Granada tot en met Bagdad uit diverse tijdsperioden en stijlen. Ook hebben ze meerdere succesvolle theaterproducties op hun naam staan, waaronder ‘ZIEL|ROUH’, ‘Jihad van Liefde’ (ook in ons theater te zien) en ‘Hoe Ik Talent Voor Het Leven Kreeg’.

Meer over Amsterdams Andalusisch Orkest

Over Lavinia Meijer

Lavinia Meijer (1983) is één van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd.
Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass (‘Koyaanisqatsi’, ‘The Hours’) en Ludovico Einaudi (‘Intouchables’, ‘Black Swan’) en deelde met hen het podium, als ook met de legendarische zanger Iggy Pop. Haar albums worden wereldwijd uitgebracht (Channel Classics, Sony Classics) en zijn bekroond met een Edison Award en hebben een gouden- en platinastatus.

Meer over Lavinia Meijer