Muziek

Lavinia Meijer en het Amsterdams Andalusisch Orkest

Immortal Trees

Geweest Over de maker(s)
Immortal Trees

Harpiste Lavinia Meijer en het Amsterdams Andalusisch Orkest laten zich inspireren door hun muzikale wortels.

Samen richten ze zich op nieuw en bestaand repertoire waarin verhalen over bomen centraal staan. De overeenkomst tussen harp, de qanûn - 'liggende' Oosterse harp - en de ud, is hun rijke historie en de verbinding met bomen. De oorsprong van deze instrumenten dateert uit de tijd, waarin ze werden ingezet om verhalen te vertellen door troubadours. Voordat de harp op een voetstuk werd geplaatst en meer een ‘engelachtig’ imago kreeg, was het eerst een instrument voor en van het volk om vrolijke en droevige verhalen te delen.

Tijdens deze unieke samenwerking, laten ze de muziek samenvloeien in unieke improvisaties met oog voor detail en souplesse. Vaste structuren raken verwikkeld in een bundeling van diep samenspel, onverwachte verbindingen en de onverwoestbare kracht van muziek.

"Immortal Trees zijn de bomen om ons heen die eeuwenoude verhalen vertellen die van generatie op generatie doorgegeven worden. De muziek die ik met veel plezier en ontdekkingsmomenten met het Andalusisch Orkest gemaakt heb, is een ode aan het (muzikale) verhaal en verbindt de muziek aan verhalen over bomen die in verschillende culturen een speciale plek innemen."

Lavinia Meijer