Solo Stories

In het licht

Geweest Over de maker(s)
In het licht

Muzikale solovoorstelling gebaseerd op het indrukwekkende boek ‘Mijn ware verhaal’ van Karin Bloemen.

Tijdens het optreden van een zangeres dwalen haar gedachten af naar haar jeugd. Jaren die getekend zijn door gruwelijke gebeurtenissen. Wat doet het met een jong meisje als de personen die je moeten beschermen het op je hebben voorzien? Waarom greep niemand in? En hoe vind je de kracht om niet langer te zwijgen? ‘In het licht’ is een aangrijpende en belangrijke monoloog over misbruik, gebaseerd op het autobiografische boek ‘Mijn ware verhaal’ van Karin Bloemen.
Karin Bloemen: "Eén van de redenen dat ik het boek geschreven heb, is dat ik anderen die vergelijkbare dingen hebben meegemaakt of er op dit moment mee te maken hebben, wil helpen met het gevecht dat ze leveren en met de angsten die ze moeten overwinnen."

Solo Stories Podcast

Solo Stories heeft een eigen podcast. Voor deze voorstelling maakten ze onder andere afleveringen over het maken van de videoclip, de eerste repetitiedag, de eerste doorloop en wat de berichten rond The Voice of Holland voor het repetitieproces betekenden. Ook zijn er afleveringen met ervaringsdeskundige Sara Aloui-Dekker van Together We Rise/The Safe Space Club, scriptschrijver Marc Veerkamp en regisseur Benno Hoogveld, en directeur van Landelijk Centrum Seksueel Geweld Iva Bicanic.

Luister naar de podcast

Extra: lezing van Mandy Sleijpen

Let op: Deze lezing is geannuleerd, had je een ticket dan ontvang je zo snel mogelijk een mail. 

Actrice en ervaringsdeskundige Mandy Sleijpen, oprichter van Wij zijn M, verzorgt in het kader van deze voorstelling een lezing voor mensen die te maken hebben met kinderen en/of slachtoffers van seksueel misbruik of geweld. Wij zijn M is een stichting die het het taboe rondom seksueel misbruik bij kinderen wil doorbreken en de samenleving, onder wie professionals, meer inzicht geven in dit onderwerp.

Quotes

"In de soloperformance levert actrice Lisse Knaapen een ware krachttoer. Zij springt heen en weer tussen de personages – van de brute stiefvader tot Bloemens zussen of een jeugdvriendinnetje, maar zingt ook de nummers die Ellen ten Damme voor de voorstelling schreef. "

NRC Handelsblad

Credits

Website: www.solostories.nl
Oorspronkelijk script: Marc Veerkamp
Liedteksten: Ellen ten Damme
Muziek: Ellen ten Damme
Soundscape: Rik Ronner
 

Actrice: Lisse Knaapen
Regie: Hoogveld
Decor- en lichtontwerp: Mike den Ottolander
Kostuumontwerp: Sabine de Groot