Cabaret

Andries Tunru

Nationaal Theaterweekend: In Theorie

Nieuwe Namen
Geweest Over de maker(s)
In Theorie

Supertalent Andries Tunru neemt zichzelf stevig onder de loep, met snelle stand-up, vette verhalen en prachtige liedjes.

In zijn tweede programma haalt Andries Tunru - winnaar van onder andere de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten - zijn psychologiediploma onder het stof vandaan. Met zichzelf als welwillend onderzoeksobject neemt hij het mens-zijn stevig onder de loep. Met slimme grappen, een aanstekelijke energie en vlijmscherpe improvisaties ontleedt hij opgewekt zijn - en daarmee onze - binnenwereld. Want waarom is half-vijf-in-de-kroeg-Andries zo anders dan Kerst-bij-de-schoonouders-Andries? Is het wel zo onlogisch om racistisch te zijn? En wat doet het mentaal met je als je, om maar wat te noemen, de finale van De Slimste Mens verliest van Snollebollekes?

Van verliefd zijn tot verlegen, van hunnie tot wij: wie weet wat we tegenkomen! In ieder geval de ingrediënten die je van Andries gewend bent: snelle stand-up, vette verhalen en prachtige liedjes.

"Een theatraal sterke performer met een spatzuivere timing."

NRC Handelsblad

"Origineel in zijn grappen en zijn spel."

Juryrapport Cameretten

"Andries Tunru is een heel groot talent waar we nog jarenlang van kunnen genieten. Hij heeft de brutaliteit van Youp van ‘t Hek, de epische kracht van Freek de Jonge en de innemendheid van Herman Finkers."

Friesch Dagblad over ‘Vlees, vis, wal en schip’

"Charisma, scherpte en goeie improvisatie… Tunru staat op het podium als een ervaren rot."

Het Parool over ‘Vlees, vis, wal en schip’

Nationaal Theaterweekend

Tijdens het Nationaal Theaterweekend kan je niet om Podium Hoge Woerd heen! Een weekend bomvol voorstellingen, workshops, inleidingen en onverwacht extra programma in en om Castellum Hoge Woerd.

Credits

Website: www.andriestunru.nl
Tekst en spel: Andries Tunru

Impresariaat: Bos Theaterproducties
Techniek: Mike Lathouwers en Niels Boswinkel