Specials, Dans

ART&

ISSUES - Theater: Keturunan

ISSUES - Theater
Tickets Over de maker(s)
Keturunan

Keturunan betekent nakomeling in Bahasa Melayu. Een dansvoorstelling, documentaire en fotoreportage vertellen over het gevoel van je afkomst, over wortels in Indonesië, Molukken en Nederland.

Trots, schaamte, leed, eer, verwarring? Wat is het gevoel dat naar boven komt als we het over onze afkomst hebben, met wortels in Indonesië, Molukken en Nederland? 
Dit multidisciplinaire programma vertelt een verhaal vanuit het perspectief van een aantal nakomelingen (‘keturunan’ in Bahasa Melayu). Hun voorouders hebben een veelbewogen reis doorgemaakt als het gaat om hun relatie met Nederland. 

Voor Molukkers en Indonesiërs zijn voorouders van groot belang. Zij zijn invloedrijk in de vorming van je identiteit. Het eren van voorouders wordt gezien als een verbinding met het verleden. In KETURUNAN wordt deze geschiedenis erkend, meegenomen én wordt er een brug geslagen naar de huidige, jongere generaties.

Dit kunstproject draait in de breedste zin om verbintenis: tussen maker en uitvoerend kunstenaar, tussen verhalen, tussen dansstijlen, tussen kunstenaar en publiek, en tussen verschillende etniciteiten. De huidige generatie(s) hebben de onvrede van de complexe geschiedenis misschien niet zelf ervaren, maar voelen de pijn van onze (voor)ouders wel. In dit kunstproject verkent ART& op welke manier die verbanden gelijktijdig voortleven.

Fotoexpositie
In onze foyer is de fotoexpositie van kunstproject Keturunan te bewonderen.

Tickets en tijden

Datum do 05 oktober Met randprogramma
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
Datum do 05 oktober - Met randprogramma
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,50 tot € 19,00

Issues

Veel voorstellingen in onze theaterzaal brengen actuele maatschappelijke thema’s onder de aandacht. Komend theaterseizoen bundelen we deze voorstellingen onder de titel ‘ISSUES’.
Stuk voor stuk zijn het voorstellingen die je aan het denken zetten, je nieuwe perspectieven bieden, maar er vooral voor zorgen dat je erover in gesprek gaat. En dat gesprek moedigen we graag aan. 

Ons theater is bij uitstek een plek om dieper in te gaan op actuele maatschappelijke thema’s. Onder de titel ISSUES bundelen we theatervoorstellingen én talks. 
Samen met Studium Generale presenteren we dit theaterseizoen ook lezingen onder de titel ‘ISSUES – Talks’, waarbij wetenschappers van de Universiteit Utrecht je meenemen in een viertal actuele onderwerpen.
Op do 26 oktober om 19.30u vindt de Talk Herdenkingsjaar – Over het slavernijverleden en de impact op heden plaats in onze studio. Koop een los ticket voor €3,- voor de lezing, of koop direct een combiticket voor €1,- samen met je voorstellingsticket.

Blijf na afloop van de voorstelling in de theaterzaal zitten voor een nagesprek met bedenker en regisseur Cheroney Pelupessy en de dansers. 


 

Meer over Issues
Issues
Issues

Over ART&

ART& is een creatief productiebedrijf met een eigen platform, gespecialiseerd in podiumkunsten. 

Artistiek directeur Cheroney Pelupessy zoekt de grenzen op tussen haar werk als maker en als uitvoerend danser. Zakelijk directeur Gi Au-Yeung probeert juist haar zakelijke achtergrond en haar achtergrond als danser met elkaar te combineren. Ze zien het als hun missie om talenten, ideeën en werelden met elkaar te verbinden. Ze streven ernaar om de grenzen tussen de artistieke en commerciële wereld te versoepelen.

Meer over ART&

Credits

Website: https://www.art-and.nl/projects/keturunan 
Concept & regie: Cheroney Pelupessy
Choreografie: Cheroney Pelupessy
Dansers: Melissa Damayanti, Sascha Lekatompessy, Simon Mual, Mezack Sahetapy, Moya Wenno
Muziekontwerp: Tom van Wee, Karindra Perrier
Kostuumontwerp: Mirjam Manusama
Licht: Simchah Hoed
Documentaire: Rijko Fernandez
 

Beeld & Ontwerp: Sjoerd Derine
Archief onderzoek: Lara Nuberg
Foto expositie: Yara Jimmink
Advies: Ambonwhene Aratuaman
Productie: ART&
Co-productie: Productiehuis Theater Rotterdam
Zakelijke leiding: Gi Au-Yeung