Dans

IRC

DansVrijdag: KISHAN

Uit eigen stad, Nieuwe Namen, Language No Problem
Geweest Over de maker(s)
KISHAN

Danser en choreograaf Shailesh Bahoran onderzoekt de verhouding tussen de buitenwereld, hemzelf en zijn zoontje Kishan, die een ingrijpende autismespectrumstoornis heeft.

Het is je wenkbrauw die optrekt, je mondhoek die volgt. Het is de stand van je schouders, de open palm van je hand. Het is de glinstering in je ogen, die mijn ziel in de jouwe weerspiegeld.

Hoe komen onze relaties tot stand? Is het een natuurlijk proces, diep verweven in ons dna? Is het een concrete afspraak, ondertekend op papier? Of is het een samenloop van ontmoetingen, ervaringen en gesprekken die ons beide laat zien in welke mate we verbonden zijn? Wat de aard van onze relatie ook is, onderlinge uitwisseling is er een levensgroot onderdeel van. Maar wat als je de taal van de ander nog niet spreekt?

Danser en choreograaf Shailesh Bahoran onderzoekt de essentie van de intermenselijke ervaring door op reis te gaan in de verhouding tussen hem, zijn non-verbale zoontje Kishan (8) en de buitenwereld. De rol van een ingrijpende autismespectrumstoornis is het startpunt van een dansvoorstelling over de aard van een diepe persoonlijke verbinding, de grenzen van de sociale norm en de noodzakelijke innerlijke kracht om te blijven beseffen dat iemand mag zijn wie hij in zijn puurste wezen is.

Ik zie je.

DansVrijdag

DansDonderdag/Vrijdag
Elke maand geniet je bij ons van prachtige dans op donderdag (bij deze voorstelling op vrijdag). Voorafgaand aan de voorstelling verzorgen De Dansers een speciale inleiding. De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Credits

Website: www.ircompany.nl 
Concept, regie en choreografie: Shailesh Bahoran
Licht: Mike den Ottolander

Muziek: Rik Ronner
Beeld: Shueti 
Productie: IRC