Theater

Keti Koti in Podium

Onias Landveld met Kunu & Theaterschool Utrecht

Tickets Over de maker(s)
Onias Landveld met Kunu & Theaterschool Utrecht

Tijdens Keti Koti wordt jaarlijks de afschaffing van de slavernij gevierd en herdacht. Bij Podium Hoge Woerd vieren we dit met de voorstelling ‘Kunu’ van Onias Landveld en een speciale voorstelling van Theaterschool Utrecht in onze foyer.

Na zijn succesvolle voorstelling Wortels en Cassave, komt Onias Landveld naar onze zaal met een nieuwe voorstelling uit zijn eigen Productiehuis.

Kunu (Lees Koenoe, vloek) is een multimediale theaterproductie waarin animatie samenkomt met live theaterspel. Acht gedichten/spoken word teksten van Oud Stadsdichter vormen de leidraad voor componisten en animatoren om een bijzonder verhaal van menselijke strijd en groei vorm te geven. Een strijd die wordt vormgegeven door de gevolgen van trans en intergenerationele overdracht. Degene die het publiek door de vertelling van deze strijdt begeleid, is de humeurige Elegua. Een Afrikaanse Godheid die de kruispunten en wegen van de mensheid bewaakt. 

Kunu gaat in op de gevolgen van trans- en intergenerationele overdracht en dwingt de kijker antwoord te vinden op deze vragen: Wat voor negatieve aspecten heeft jouw familielijn aan je doorgegeven waar je niet aan kan ontsnappen? Wat is daardoor de vloek die jou vasthoudt in je vicieuze cirkel? 

Keti Koti 
Tijdens Keti Koti wordt jaarlijks de afschaffing van de slavernij gevierd en herdacht. Keti Koti betekent ‘verbreek de ketens’, verwijzend naar de boeien waarmee de tot slaafgemaakten vastgezet werden. Bij Podium Hoge Woerd vieren we dit met de voorstelling ‘Kunu’ van Onias Landveld en een speciale voorstelling van Theaterschool Utrecht in onze foyer.

Programma
19.30 uur - Theaterschool Utrecht in onze foyer
Pauze met Kofi nanga Kuku
20.30 uur - Kunu - Onias Landveld

Tickets en tijden

Datum za 24 juni
Tijd 19:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 5,00 tot € 10,00
Tickets
Datum za 24 juni
Tijd 19:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 5,00 tot € 10,00

Randprogramma: Theaterschool Utrecht in onze foyer

Om 19.30 uur toont Theaterschool Utrecht het stuk dat negen jongeren maakten in het kader van Keti Koti. Stap binnen in de wereld van 9 jonge spelers die een dappere poging wagen om de legendarische ‘I Have A Dream’ speech van Martin Luther King op geheel eigen wijze vorm te geven. Geïnspireerd door de visionaire woorden van deze iconische spreker, willen zij hun persoonlijke situatie en de huidige maatschappij onder de loep nemen en zoeken naar manieren om verandering teweeg te brengen. De erfenis van de slavernij is nog steeds voelbaar in onze samenleving, en deze jonge talenten zijn vastbesloten om deze onrechtvaardigheden aan te pakken. Met passie, moed en creativiteit brengen ze een nieuw perspectief op een klassieke boodschap. Samen kunnen we de wereld veranderen, en het begint allemaal met een droom.

Over Onias Landveld

Onias Landveld (Paramaribo, 1985) is een verhalenverteller. Hij schrijft, spreekt, dicht en inspireert. Sinds augustus 2017 is hij voor twee jaar de stadsdichter van Tilburg. Zijn talent deelt hij graag via concepten, workshops en spreek cursussen. Maar het podium is waar hij het liefst staat. In 1989 ontvluchtte hij samen met zijn familie de Surinaamse burgeroorlog. Na 3 jaar te hebben gewoond in Utrecht, vertrok het gezin weer naar zijn geboorteland. Sinds 1998 woont hij in Tilburg.

Meer over Onias Landveld

Credits

Website: www.oniaslandveld.nl  
Spel: Onias Landveld
Regisseur: Careline Peerwijk

 

 

Randprogramma Theaterschool Utrecht
Regie: Raygin Fullinck en Samira Meftahi
Spel: Aron, Kaylett, Indy, Sharon, Nyssa, Yanoah, Leticia, Veerle, Rotney
Productie: Myra van Abeelen