Theater

Theater Oostpool

Laura H.

Tickets Over de maker(s)
Laura H.

De afstand tussen waar je staat en waar je naar kijkt, is bepalend voor wat je ziet. Een verhaal over hoe dun de scheidslijn kan zijn tussen het maken van naïeve keuzes en het zijn van een nationaal terrorismerisico.

Als in 2016 een jonge Nederlandse vrouw met haar twee kinderen uit het kalifaat ontsnapt, raakt iedereen in de ban van dit nieuws. Wie is deze vrouw? Hoe kwam ze in het kalifaat terecht? Hoe wist ze eruit te ontsnappen? En waarom werd ze bij terugkeer in Nederland opgepakt en overgeplaatst naar de zwaarbeveiligde gevangenis in Vught? 

Het verhaal laat de jonge schrijver en journalist Thomas Rueb niet meer los. Hij gaat op zoek naar de antwoorden. Na haar vrijlating sprak Thomas meer dan 150 uur met Laura, haar vader en andere betrokkenen. Hij las politieverslagen, WhatsApp-conversaties en reisde naar Koerdistan en Irak om haar verhaal te reconstrueren. Het resultaat is een aangrijpend en soms ongelooflijk relaas. Van zijn bestseller ’Laura H.’ zijn meer dan 20.000 exemplaren verkocht.

Laura H. is geen verhaal over een meisje dat verkeerde keuzes maakte, geen verhaal over een gewelddadige man, maar een verhaal over een grotere context. Over de tijd waarin we leven en waarin mensen onverminderd op zoek blijven naar liefde, aandacht en erkenning. De voorstelling Laura H. toont hoe dun de scheidslijn is tussen het maken van naïeve keuzes en het zijn van een nationaal terrorismerisico.

Tickets en tijden

Datum za 13 mei Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 12,50 tot € 25,00
Tickets
Datum za 13 mei - Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 12,50 tot € 25,00

Inleiding

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over een voorstelling of theatermaker? In een inleiding nemen we je mee in de achtergronden en drijfveren van deze theatermakers en krijg je een beter beeld van de voorstelling.

De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.
Let op: na aanvang van de inleiding is er geen toegang meer mogelijk.

Over Theater Oostpool

Theater Oostpool neemt je mee in wat de wereld nu bezighoudt. Onze verhalen zijn jong en vurig, maar ook persoonlijk en grappig. We kiezen voor een verscheidenheid aan achtergronden en culturen. Theater is voor iedereen. Kom kijken, we hebben geen tijd te verliezen.

Meer over Theater Oostpool

Credits

Website: www.oostpool.nl 
Tekst: Thomas Rueb 
Bewerking: Anoek Nuyens 
Regie: Nina Spijkers 
Spel: Selin Akkulak en Tim Olivier Somer  
Dramaturgie: Madelon Kooijman 
Regieassistent: Emilie Pos 
Scenografie: Studio Dennis Vanderbroec

Kostuumontwerp: Daphne de Winkel
Kostuums: Femke van Neerven
Lichtontwerp: Jantje Geldof
Geluidsontwerp: Timo Merkies
Techniek: Han Verweijen, Jannes Noorman, Elmar Neudam, Denson Batteké
Marketing en media: Daniel Jaspers, Thijs Toonen en Femke Krijntjes
Productie: Jeroen Heinen
Beeld: Henri Verhoef