Muziek, Muziektheater

Peter van Rooijen & band

Liefde, dood & taart

Tickets Over de maker(s)
Liefde, dood & taart

Het laatste theaterconcert in de Liefde-dood-trilogie van één van de beste liedjesschrijvers van zijn generatie.

Het derde theaterconcert van Peter van Rooijen is een prelude op de midlifecrisis, want Peters 40e verjaardag nadert. Maar hij geeft zich niet zomaar gewonnen! Het wordt een gevecht tegen de sleur, vastgeroeste principes en voornemens die voornemens dreigen te blijven. Met een arsenaal aan liedjes gaat Peter het onvermijdelijke te lijf. Alle muziekstijlen worden uit de kast gerukt. Hij zal overwinnen! De taart staat al klaar!

Samen met zijn 4-koppige band brengt Peter weer een gevarieerd liedjesprogramma vol knettergekke, ontroerende en verrassende nummers, waarin hij melancholie moeiteloos afwisselt met scherpe humor.  

Peter van Rooijen was samen met zijn band eerder in onze theaterzaal te zien met Liefde, dood & Bob Ross.

Na Zwaartekracht en Bob Ross, beiden lovend ontvangen, is Liefde, dood & taart het laatste theaterconcert in de Liefde-dood-trilogie. 

 

Tickets en tijden

Datum vr 27 oktober
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
Datum vr 27 oktober
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,50 tot € 19,00

Over Peter van Rooijen

Grappig, naar de keel grijpend, ontroerend en een enkele keer ziek. Met een volle, knallende popsound of juist klein en breekbaar. Dat is Peter van Rooijen.

Hij studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Academie en is sinds dat jaar verbonden aan Circus Treurdier, bekend van o.a. TreurTeeVee (VPRO).
Peter was te zien in diverse muziektheatervoorstellingen en speelde op televisie o.a. in KlokhuisOh mijn hemelTOON en Villa Achterwerk – The Popgroep (waarvoor hij tevens als liedjesschrijver werkzaam was). Hij is sinds 2011 als singer-songwriter verbonden aan Het Nieuwe Lied.
Peter van Rooijen werd genomineerd voor de Annie M. G. Schmidtprijs 2021 en 2022 en voor de Poelifinario voor Liefde, dood & zwaartekracht in 2019.

Meer over Peter van Rooijen

Credits

Website: www.petervanrooijen.nl
Met: Peter van Rooijen

Band: Anne Punt, Yordi Petit, Jan Teertstra, Bram van den Brekel en David Stapel (in wisselende samenstelling)
Regie: Dick Hauser