Theater

Theater Oostpool & Theater Bellevue

Lieve Vrienden, Familie, Genodigden

Tickets Over de maker(s)
Lieve Vrienden, Familie, Genodigden

Een toneelstuk over vriendschap, levens die voorbij gaan, liefde die blijft, en de woorden die we kiezen als we eigenlijk niet weten wat te zeggen.

Een zoon heeft één nacht de tijd om zijn overleden vader recht te doen door de begrafenistoespraak te schrijven die alleen hij kan schrijven. De waarheid over zijn vader, wiens dood door zelfdoding met geruchten en roddels is omgeven. In een verschrikkelijke, maar dierbare nacht helpt zijn beste vriend bij het schrijven.

Drie jaar geleden zakten regisseur Jan Hulst en schrijver Daan Heerma van Voss eens door. De jenever vloeide, de ernst nam toe. Ze spraken over zaken waar het echt om gaat: liefdesverklaringen en afscheidsbrieven. 
Hulst vertelde hem over de dood van zijn moeder. Over een nacht waarin hij een begrafenisspeech schreef en zijn beste vriend hielp schrijven. Het was een van de meest verschrikkelijke nachten van zijn leven, maar ook een van de meest dierbare. Nooit was een vriendschap zo oprecht en waardevol. 

Heerma van Voss zei dat Hulst er een toneelstuk van moest maken. Hulst antwoordde daarop: ‘Doe jij dat lekker.’ Zo geschiedde. Het is een unieke, intieme samenwerking.

Tickets en tijden

Datum do 26 oktober
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
Datum do 26 oktober
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,50 tot € 19,00

Over Theater Oostpool

Theater Oostpool neemt je mee in wat de wereld nu bezighoudt. Onze verhalen zijn jong en vurig, maar ook persoonlijk en grappig. We kiezen voor een verscheidenheid aan achtergronden en culturen. Theater is voor iedereen. Kom kijken, we hebben geen tijd te verliezen.

Meer over Theater Oostpool

Jan Hulst

Jan Hulst is regisseur en schrijver voor theater en film. Sinds 2015 vormt hij samen met Kasper Tarenskeen het duo Hulst & Tarenskeen. Samen schreven en regiseerden zij voorstellingen bij Frascati in Amsterdam, Theater Oostpool in Arnhem en het Nationale Theater in Den Haag. Hulst & Tarenskeen maken momenteel deel uit van de artistieke kern van Theater Oostpool. In 2020 ontving het duo de Erik Vos Prijs voor bijzonder nieuw theatertalent. 

Daan Heerma van Voss

Daan Heerma van Voss schrijft fictie en non-fictie. Zijn werk is genomineerd voor verschillende literaire prijzen en is veelvuldig vertaald. Dit is zijn eerste toneelstuk.  

Credits

Website: www.oostpool.nl
Tekst: Daan Heerma van Voss
Regie: Jan Hulst
Spel: Thomas Höppener, Tim Linde, Jolanda van den Berg, Jessie Holtkamp

Lieve Vrienden, Familie, Genodigden is een coproductie van Theater Bellevue en Theater Oostpool.

Decor en kostuum: Zazie Stevens
Lichtontwerp: Bart van der Heuvel
Beeld Daan & Jan: Benning & Gladkova
Beeld Thomas & Tim: Zazie Stevens