Jeugd, Dans

Maas theater en dans - Freek Nieuwdorp

Milky Way 8+

Geweest Over de maker(s)
Milky Way 8+

Fantasierijke theatervoorstelling over grote vragen en eenzame chocoladerepen.

Zittend op een bankje bij het sportveld van school. Alleen. Iedereen is weg. Je sporttas ligt verdwaald naast je en er klinkt muziek in je oortjes. Je staart naar de lucht tot je ogen prikken en de wolkenkleuren vervagen. Je valt bijna van je bankje terwijl je daar zit met al je vragen. Waarom kan ik me soms zo alleen voelen terwijl er zoveel is in dit universum? Hoe kan het dat de aarde zo groot is, maar slechts een kleine stip in de Melkweg? Waarom moeten mijn sneakers op de groei gekocht? Wanneer ben ik uitgegroeid of ben ik dat nooit? Of dij ik oneindig uit, net zoals het heelal?

Maar dan blijkt opeens niets meer wat het is. In je rugzak opent zich een portaal naar een andere dimensie en opeens ben je niet meer alleen met je vragen. Ondersteboven zwevend door de Melkweg ga je op zoek naar antwoorden.

Milky Way is een fantasierijke, fysieke theatervoorstelling die gaat over je soms eenzaam voelen, maar daar samen in zijn. Een voorstelling die gaat over het hangen tussen kind en volwassen zijn en het in beweging zetten van je vragen. En vooral over het vertrouwen hebben dat er altijd iemand voor je is als de vragen in je hoofd dreigen te overstromen.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 8 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

"Inventief avontuur vol speelse en originele acties"

de Volkskrant

"Er zit erg veel plezier in deze voorstelling. Voor zowel de spelers, als het publiek."

Theaterkrant

"De aandoenlijkste momenten in deze voorstelling zijn misschien wel die van kleine aanrakingen tussen de spelers."

Theaterkrant

Credits

Website: www.maastd.nl
Van: Freek Nieuwdorp
Met: Freek Nieuwdorp, Arnold Putt, Art Srisayam
Styling: Arnold Putt
Geluidsontwerp: Stijn Hoes
Decor ontwerp: Freek Nieuwdorp, Arnold Putt

Eindregie: Pia Meuthen
Coaching: Sara Giampaolo
Techniek: Dennis Stolzenberg
Productie: Lena Gevaerts
Campagnebeeld: Jaap Scheeren