Muziek

Holland Baroque

Minne

Uit eigen stad
Tickets Over de maker(s)
Minne

Een eigen fantasievolle en speelse muzikale versie van de minneliederen van 13e-eeuwse dichteres Hadewijch.

Holland Baroque en het Poolse Bastarda Trio lieten zich voor ‘Minne’ inspireren door de poëtische minneliederen van 13e-eeuwse dichteres Hadewijch. Zij lieten haar gepassioneerde en compromisloze poëzie op zich inwerken en stelden zich voor hoe ‘minne’, of ‘orewoet’ zou klinken. Ze zochten in haar werk de vrijheid voor hun eigen muziek. Met speelsheid, fantasie en lichtheid, maar ook eerbied en vol interesse brengen zij hun eigen versie van deze muziek.

Ook het werk van haar voorgangster Hildegard von Bingen, gregoriaanse gezangen en renaissance repertoire met overeenkomstige thematiek, is een belangrijke inspiratiebron voor dit programma. Dat Hadewijch lang vóór de barok en de geïmproviseerde muziek van Bastarda Trio leefde, was daarbij geen belemmering.

Tickets en tijden

Datum vr 12 mei
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 12,50 tot € 25,00
Tickets
Datum vr 12 mei
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 12,50 tot € 25,00

Over Holland Baroque

Holland Baroque is een eigenzinnig orkest dat op haar instrumenten durft te zingen, dansen, huilen en te lachen. Dit alles vanuit traditie, vernieuwing, verrassing en een vleugje entertainment.
Het orkest Holland Baroque werkt sinds haar oprichting in 2006 samen met vele solisten, componisten, koren en theatermakers. Ontmoetingen met muzikale gasten mondden regelmatig uit in warme vriendschappen en ontsloten nieuwe klankwerelden.

Meer over Holland Baroque

Credits