Cabaret

Willie Wartaal

Moederdag

Nieuwe Namen
Tickets Over de maker(s)
Moederdag

De eerste solo theatershow van de succesvolle rapper, dj, presentator, acteur en songwriter.

Willie Wartaal ken je van De Jeugd Van Tegenwoordig. Na achttien jaar lang festivals, popzalen en clubs plat te hebben gespeeld, is hij niet meer weg te denken uit het muzikale landschap. Nu duikt hij voor het eerst het theater in. Het programma Moederdag zit vol grappige en serieuze verhalen over zijn leven, zijn muziek, zijn moeilijke jeugd, het hebben van een drugsverslaafde moeder en de levenslessen die hij daaruit haalde.        

Willie Wartaal stond in 2005 in één keer stevig op de muziekkaart van Nederland, toen hij met De Jeugd van Tegenwoordig de succesvolle debuutsingle Watskeburt?! uitbracht. De daaropvolgende jaren heeft hij met De Jeugd meerdere succesvolle albums uitgebracht. De tour rondom hun laatste albums eindigde in 2019 in een uitverkocht Olympisch Stadion te Amsterdam. 

Tickets en tijden

Datum vr 15 maart
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
Datum vr 15 maart
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,00 tot € 18,00

Nieuwe Namen

De nieuwste cabaretier ontdekken? Of juist een theatergezelschap zien dat niet eerder in ons theater te zien was? Onder de titel Nieuwe Namen presenteren we ze allemaal aan je.

Als theater bieden we graag beginnende theatermakers een podium om vlieguren te maken en het leukste publiek van Utrecht te leren kennen. Als bezoeker zie je daardoor veelbelovende theatermakers, die wellicht over enkele jaren niet meer weg te denken zijn. Daarnaast zie je bekende gezelschappen die niet eerder in onze zaal stonden.

Meer Nieuwe Namen
Nieuwe Namen
Nieuwe Namen

Over Willie Wartaal

De veelzijdige rapper, dj, producer en presentator Willie Wartaal maakt onderdeel uit van de supergroep De Jeugd Van Tegenwoordig en brak door in 2005 met hun debuut single Watskeburt?!. De track werd een instant cult hit en belandde op nummer 1 op alle relevante hitlijsten. De formatie werd door critici bestempeld als eendagsvlieg. De track is echter uitgegroeid tot een ‘evergreen’ en het titelwoord is samen met woorden als patta opgenomen in het Woordenboek.

Met De Jeugd heeft WiWa de daarop volgende jaren meerdere succesvolle albums uitgebracht, gezamenlijk goed voor meer dan 350.000 verkochte exemplaren. De tour rondom hun laatste albums Luek en Anders eindigde in 2019 in een uitverkocht Olympisch Stadion te Amsterdam. Vergezeld door 23.000 fans, die luidkeels meezongen op hits als Sterrenstof, De FormuleGet Spanish en Hollereer. Niet slecht voor een ééndagsvlieg.

Meer over Willie Wartaal

Credits

Website: www.wiwa.sex