Cabaret

Erik van Muiswinkel

Mooien ligjes in de lugt / try-out

Tickets Over de maker(s)
Mooien ligjes in de lugt / try-out

Let niet op de spelling. Geniet van de schoonheid!

De taal is van iedereen. Niet alleen van virtuozen als Drs P,  Kees Torn, Jeroen van Merwijk of Johan Hoogeboom… de taal is ook van de zesjarige heldin die net leert lezen en schrijven, en van Willem van Hanegem en van Geert Wilders en van Sifan Hassan.

De taal reikt van de straat waar ‘ie elke dag opnieuw gemaakt wordt, tot in de diepten van de Taaloceaan, waar vertalers als Bindervoet en Henkes hun lichtgevende taalorganismen loslaten op songteksten van Bob Dylan en The Beatles. De taal is van de generatie Elsschot, Reve en Carmiggelt, net zo goed als van De Jeugd van Tegenwoordig, Katinka Polderman, en van Erik van Muiswinkel zelf. De taal is van ons allemaal.

Erik van Muiswinkel zet samen met muzikanten Guus van Marwijk en Paul Remmelts het publiek onder een anderhalf uur durende taal-douche, waar iedereen fris en gelouterd uitkomt.

Tickets en tijden

Datum za 26 november Try-out
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 20,00
Tickets
Datum za 26 november - Try-out
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 20,00

Over Erik van Muiswinkel

Erik van Muiswinkel begon als student Nederlands, maar besloot zich al snel op cabaret te richten. Met de cabaretgroep Zak en As won hij het Leids Cabaret Festival. Sinds 1985 maakte hij al vele mooie theaterprogramma’s, met zak en As, met VOF de Kunst, met Diederik van Vleuten als duo, en later solo. Hij is vooral bekend van de televisieprogramma’s ‘Ook dat nog!’, ‘Kopspijkers’ en ‘Koefnoen’.

Meer over Erik van Muiswinkel

Credits

Website: www.bunkertheaterzaken.nl
Spel: Erik van Muiswinkel
Muziek: Guus van Marwijk en Paul Remmelts