Cabaret

Dolf Jansen

Oudejaars 2022 / try-out

Wachtlijst Over de maker(s)
Oudejaars 2022 / try-out

Dolf Jansen gaat het weer eens helemaal anders doen, in zijn 34e oudejaarsvoorstelling.

We zijn eraan gewend geraakt dat alles binnen 10 minuten (!) bij ons thuis wordt gebracht: chips, barbecuesaus, 2 bananen en ketamine voor het hele weekend.

In 100 minuten maakt Dolf Jansen een soort van chocola van een jaar dat begon tussen lockdown en vrijheid, en via oorlog in Europa en ander grensoverschrijdend gedrag uitkwam bij een slutty summer 2.0. Om vervolgens terecht te komen bij een volgend groot sportevenement op een plek waar je je dwangarbeiders nog niet naartoe zou sturen. 

De oudejaars van 2022 brengt hoop, comedy, poëzie, improvisatie maar ook een pleidooi voor vrede en menselijkheid op plekken waar agressie en angst lang genoeg aan het woord zijn geweest. Oké, omdat de voorstelling nou eenmaal ‘Flitsbezorgd’ heet zal het tempo geregeld redelijk hoog liggen, maar je krijgt meer dan voldoende tijd voor schaterlach en andere geluiden.

Tickets en tijden

Datum za 22 oktober Try-out
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 20,00
Wachtlijst
Datum za 22 oktober - Try-out
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 20,00

Over Dolf Jansen

Dolf Jansen is cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper. Hij start zijn carrière met Hans Sibbel (Lebbis) met succes wanneer zij aan het Leids Cabaret Festival meedoen. Daarna volgen vele cabaretprogramma’s voor het duo Lebbis & Jansen.
De laatste jaren gaan de twee heren ieder hun eigen weg. Alleen voor uitzonderlijke gelegenheden staan ze samen op een podium.

Dolf biedt het publiek een verbale berg-en-dal-express waarin hij het publiek meevoert over toppen van welsprekendheid en door dalen van dilemma’s. Op zo’n parcours moet je kunnen improviseren als de beste en af durven wijken van de ideale lijn als de actualiteit daar om vraagt. En dan ook nog grappen maken. Heel veel grappen. Laat dat aan Dolf over.

Dolf is sinds jaar en dag presentator van Spijkers met Koppen (VARA, zaterdag Radio 2). Daarnaast schrijft Dolf columns in diverse bladen.

Meer over Dolf Jansen

Credits