Muziektheater

Spinvis & Lucas Oldeman

OVERVECHT

Uit eigen stad
Tickets Over de maker(s)
OVERVECHT

Met OVERVECHT komt het er eindelijk van: Spinvis' lang gekoesterde plan om liedjes uit te voeren in al zijn puurheid, met niets anders dan piano en gitaar.

Overvecht is een naoorlogse hoogbouwwijk in Utrecht. Het is 1990. In een galerijflat op de vijfde verdieping wonen, een paar huisnummers uit elkaar, Lucas Oldeman en Erik de Jong. Beiden jonge vaders, beiden muzikant. In de lift begint een vriendschap die zou blijven. 10 jaar later. Erik wordt Spinvis en Lucas de Spinvis-pianist voor het leven. 

Weer 25 jaar én vele avonturen later staan de vrienden op een nieuwe heuveltop. Aan de horizon een onontgonnen gebied, en achter hen, ver weg, kun je nog net de flats van Overvecht zien. Spinvis: "Luuk kent mijn muziek, met alle details en schakeringen, veel beter dan ikzelf." NRC benoemde Spinvis eerder tot "meest unieke stem in de Nederlandse popmuziek".

Dit is de laatste voorstelling van zijn tournee.

Tickets en tijden

Datum za 03 mei
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum za 03 mei
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00

"Staande ovatie…voor een avond die schitterde met de schoonheid van tedere wijsheid."

De Volkskrant

"Unieke stem in Nederlandse popmuziek."

NRC

"Spinvis betovert, ontroert en hypnotiseert op onnavolgbare wijze."

8weekly

Over Spinvis

Na jaren experimenteren, opnemen, knippen en plakken op een computer in zijn woning in Nieuwegein heeft de inmiddels 41-jarige Erik de Jong eindelijk een cassette met schetsen van drie nummers die hij verstuurt naar platenmaatschappij Excelsior. Labelbaas Ferry Roseboom is direct enthousiast over de - door De Jong zelf benoemde - singer-sample-songwritermuziek en twee weken later besluit Excelsior Spinvis te tekenen.

Spinvis heeft in de loop der jaren diverse prijzen ontvangen, waaronder de Popprijs, de Zilveren Harp, de Annie M.G. Schmidtprijs, de Johnny van Doornprijs en de Gouden Notekraker en de Lennaert Nijgh Prijs. Voorjaar 2023 verscheen Spinvis’ meest recente album Be-Bop-A-Lula.

Meer over Spinvis

Credits

Spinvis: gitaar
Lucas Oldeman: piano

Techniek: Niels Jonker
Website: www.spinvis.nl