Specials, Cabaret, Specials, Specials

Patrick Nederkoorn & Sjoerd Groeskamp

Overvloed

Wat speelt er? - Theater
Verplaatst Over de maker(s)
Overvloed

Een mix van cabaret en wetenschap over mogelijke toekomstscenario’s door klimaatverandering.

Welkom in het jaar 2100. Zet je radio aan en hoor hoe het de wereld is vergaan. Staat Nederland op palen? Ziet de Amazone zwart? En is die laatste ijsbeer al verdronken? Of wordt er bij het Greta Thunberg-monument gevierd dat we klimaatverandering hebben gestopt?

In de theatervoorstelling Overvloed komen verschillende toekomstscenario’s aan bod in een mix van cabaret en wetenschap. Fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp en cabaretier Patrick Nederkoorn bundelen hun krachten en nemen het publiek mee in hun verbeelding over de gevolgen van klimaatverandering.

Credits

Wat speelt er? Thema: Water en Droogte

Ons theater is bij uitstek een plek om dieper in te gaan op actuele thema’s in onze stad, ons land en in de wereld. Onder de titel ‘Wat speelt er?’ bundelen we een aantal van deze theatervoorstellingen. Dans over wat je voorouders voor je betekenen, cabaret over de klimaatproblematiek, theater over je identiteit en de vrijheid om te zijn wie je bent. Stuk voor stuk zijn het avonden die je aan het denken zetten en nieuw inzicht geven, maar er vooral voor zorgen dat je erover in gesprek gaat.
Samen met het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht presenteren we dit theaterseizoen ook lezingen onder de titel ‘Wat speelt er? – Talks’, waarbij wetenschappers van de Universiteit Utrecht je meenemen in een aantal actuele onderwerpen.
Op donderdag 30 november om 19.30u vindt de Talk Water: te veel of te weinig? - over water en droogte plaats in onze studio. Koop een los ticket voor €3,- voor de lezing, of koop direct een combiticket voor €1,- samen met je voorstellingsticket.

Meer Wat speelt er?
Wat speelt er? Thema: Water en Droogte
Wat speelt er? Thema: Water en Droogte