Muziek

Dorona Alberti & band

Pearls

Tickets Over de maker(s)
Pearls

Dorona Alberti rijkt in haar nieuwe programma ‘Pearls’ een avond vol muzikale pareltjes aan.

Dorona Alberti staat al bijna 2 decennia onafgebroken op internationale podia met Gare du Nord, het Metropole Orkest en haar (solo)programma’s. Hokjes passen niet bij haar want Dorona’s muzikale avonturen en interesses zijn divers en eclectisch. Haar stem heeft een groot bereik en oneindige mogelijkheden. Ze speelt met klanken en teksten, is puur, rauw, sensueel en houdt van scherpe randjes.

In ‘Pearls’ krijg je een avond vol pareltjes van muziek aangereikt. Artiesten als Prince, Kate Bush, Ella Fitzgerald, Gare du Nord, Roy Paci, Mme Curie, Shirley Bassey en Nina Hagen worden afgewisseld met Frank Sinatra, Talking Heads, Alabama Shakes en David Bowie. Reken geenszins op een avond vol covers, want Dorona houdt het spannend en maakt interpretaties zoals je ze nog niet eerder hebt gehoord. Wel hetzelfde verhaal, maar doorvlochten met haar herinneringen, rauw, puur, direct en zonder trucjes.

Tickets en tijden

Datum za 25 maart
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 11,00 tot € 23,50
Tickets
Datum za 25 maart
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 11,00 tot € 23,50

Over Dorona Alberti

Dorona Alberti zingt alles. Alles wat ze mooi vindt.

Dorona werkt in de Verenigde Staten en Duitsland samen met de industrial metal-pioniers van KMFDM. Ze is als zangeres te horen op zeven cd's van de groep.
Ze bestudeert de theorie van theater aan de Universiteit van Amsterdam en in praktijk aan het Conservatorium van Antwerpen, op het Rotterdams Conservatorium en de Rockacademie Tilburg.

In 2006 nodigt Ferdi Lancee Dorona uit om een bijdrage te leveren aan de cd ‘Sex ’n' Jazz’ van zijn band Gare du Nord, de bekendste lounge jazzband van Nederland, met optredens in binnen- en buitenland. Ze is te horen op bijna alle tracks van dit dubbelplatina album. De samenwerking bevalt van beide kanten: Dorona is sindsdien de frontvrouw van de band. Na ‘Sex ’n' Jazz’ (het best verkochte Nederlandse jazz album ooit) volgen meerdere, succesvolle albums.

"Jazz, impro, punk, pop, soul, als de tekst of de onderliggende gedachte me aanspreekt wil ik het vertolken. Eigenlijk heb ik maar 1 regel: 'In de muziek zijn geen regels, geen grenzen en geen hokjes.' Het gaat alleen om het spelen, het samen spelen." – Dorona Alberti

Meer over Dorona Alberti

Credits

Website: www.dorona-alberti.com 

Band: 
Zang: Dorona Alberti
Bas: Cord Heineking 
Piano: Mike Roelofs 

Crew en productie: 
Licht en geluid: Jan Jongeneel 

A&A support: Cynthia Korver, TripleT Agency
Tourneeplanning: Jean-Paul Karting, TripleT Agency
Producent / productie: Dorona Alberti