Jeugd, Muziektheater

George & Eran Producties

Winterkost: PECH 8+

Wat speelt er? - Theater
Geweest Over de maker(s)
PECH 8+

Een muzikale magisch-realistische familievoorstelling over een moedig meisje dat het gevecht aangaat met het systeem.

De stad van Saar wordt in tweeën gespleten door een brede rivier zonder bruggen. In deze stad hebben mensen veel pech. Zakken vol tastbare pech worden dagelijks langs de deuren gebracht. Waar komt die pech vandaan? En waarom hebben zij meer pech dan de mensen die aan de andere kant van de rivier leven?  Het is toch oneerlijk? 
Saar steekt de rivier over voor antwoorden. Aan de overkant treft ze een georganiseerd pech-systeem. Lukt het haar om de pech te stoppen?

Pech is een muzikale magisch-realistische familievoorstelling over een moedig meisje dat het gevecht aangaat met het systeem. Het legt de vinger op de zere plek als het gaat over kansenongelijkheid, armoede en de groeiende kloof.

De voorstelling kwam mede tot stand uit gesprekken met kinderen over pech en het lot.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 8 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Winterkost

Deze voorstelling maakt deel uit van de Winterkost, jeugdtheater in de vakantie. Een gezamenlijk project van Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd en De Lieve Vrouw. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is.

Meer Winterkost
Winterkost
Winterkost

Wat speelt er? Thema: Kansen(on)gelijkheid

Ons theater is bij uitstek een plek om dieper in te gaan op actuele thema’s in onze stad, ons land en in de wereld. Onder de titel ‘Wat speelt er?’ bundelen we een aantal van deze theatervoorstellingen. Dans over wat je voorouders voor je betekenen, cabaret over de klimaatproblematiek, theater over je identiteit en de vrijheid om te zijn wie je bent. Stuk voor stuk zijn het avonden die je aan het denken zetten en nieuw inzicht geven, maar er vooral voor zorgen dat je erover in gesprek gaat.
Samen met het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht presenteren we dit theaterseizoen ook lezingen onder de titel ‘Wat speelt er? – Talks’, waarbij wetenschappers van de Universiteit Utrecht je meenemen.
Op do 29 februari om 19.30u vindt de Talk Kansen(on)gelijkheid – Over armoede en de impact ervan plaats in onze studio. Koop een los ticket voor €3,- voor de lezing, of koop direct een combiticket voor €1,- samen met je voorstellingsticket.

Meer Wat speelt er?
Wat speelt er? Thema: Kansen(on)gelijkheid
Wat speelt er? Thema: Kansen(on)gelijkheid

Credits

Website: www.georgeeneranproducties.nl
Tekst en regie: George Tobal

 

Spel: Roos Dickmann, Sia Cyrroes, Nazanin Taheri, Peter van Heeringen en Michiel Blankwaardt
Muziek: Milan Sekeris
Scènefotografie: Christel de Wolff