Jeugd

Het Filiaal theatermakers

Lente Uitjes: Poppulisme 8+

Uit eigen stad
Geweest Over de maker(s)
Poppulisme 8+

Hoe één iemand een heel volk naar zijn hand kan zetten.

In het koninkrijk Berg en Dal ligt het dal in de schaduw, terwijl de berg volop zon krijgt. Dat is nou eenmaal hoe het is. Totdat een van de dallers met een onthulling komt: de bergers stelen de zon! Hij beweert dat hij de zon terug kan krijgen en wordt de held van het dal. Maar klopt het wel wat hij zegt?

POPpulisme is een grappige voorstelling met een donker randje. Met vier spelers, live slagwerk en zang én heel veel poppen. De absurde en rake tekst* van Eva Gouda laat zien dat je beter zelf kan blijven nadenken.

*Vrij naar het boek The brief and frightening reign of Phil van George Saunders.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?  
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 8 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

 

Nagesprek

Na afloop van de voorstelling nog napraten? Tijdens het nagesprek ga je in gesprek met de acteurs. Het nagesprek vindt aansluitend aan de voorstelling plaats in de theaterzaal.

"Theater In de pikzwarte satire ‘POPpulisme’ traceert Het Filiaal theatermakers de opkomst van een fascistische demagoog. De angstaanjagende verwikkelingen worden perfect in balans gehouden door het geestige poppenspel en de spitsvondige tekst."

Marijn Lems - NRC Handelsblad

"Het lichtgevende decor en de poppen zijn leuk om naar te kijken. Maar het mooiste is dat de voorstelling je aan het denken zet over serieuze zaken. Want het is misschien verleidelijk om te geloven dat iemand de zon terug in je leven kan brengen. Maar is het ook verstandig?"

Kidsweek

Hoe worden de poppen gemaakt?

Lente-Uitjes

In de voorjaarsvakantie is festival Lente-Uitjes er weer.
Met nóg meer afwisselend jeugdtheater in nóg meer theaters!

Alle Lente-Uitjes
Lente-Uitjes
Lente-Uitjes

Credits

Website: www.hetfiliaal.nl 
Tekst: Eva Gouda
Regie: Monique Corvers
Compositie: Gábor Tarján
Poppenspel: Alidtcha Binazon, Barend van Daal & Ramses Graus
Live slagwerk/elektronica en zang: Dirge Seçil Kuran 
 

Decorontwerp: Aleksandra Pershay
Poppen en kostuums: Eva Arends
Lichtontwerp en -techniek: Douwe Bulten
Geluidstechniek: Bauke Moerman
Regieassistent: Brian Verhagen
Decorbouw: Jasper Brouwer
Assistent uitvoering poppen: Tamar Stalenhoef