Theater, Theater

MINOUX

POW WOW

Wat speelt er? - Theater
Geweest Over de maker(s)
POW WOW

Een humoristische stamvergadering waarin de zorg voor onze ouders centraal staat.

Theatermaker Minou Bosua nodigt je uit om mee te praten en te dansen in een feestelijke ontmoeting tussen ouders en kinderen met verschillende culturele achtergronden. De dansende stamvergadering bevraagt hoe wij zorgen voor onze vaders en moeders, vanuit verschillende overtuigingen en tradities. Wat vinden we vanzelfsprekend en wat ervaren we als een opgave? Waar botsen onze overtuigingen en wat kunnen we van elkaar leren?

Door letterlijk met elkaar mee te bewegen creëert MINOUX een opening tot een nieuw gedeelde zingeving, waarin het beste uit verschillende werelden samen wordt gebracht. Minou Bosua leidt de ontmoeting, als bruisend middelpunt in een feest van herkenning en ongemak.

ISSUES

Veel voorstellingen in onze theaterzaal brengen actuele maatschappelijke thema’s onder de aandacht. Komend theaterseizoen bundelen we deze voorstellingen onder de titel ‘ISSUES’.
Stuk voor stuk zijn het voorstellingen die je aan het denken zetten, je nieuwe perspectieven bieden, maar er vooral voor zorgen dat je erover in gesprek gaat. En dat gesprek moedigen we graag aan.

Meer ISSUES
ISSUES
ISSUES

Dag van de Mantelzorg

10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag laten we zien dat heel Nederland mantelzorgers waardeert. Ook in ons theater besteden we er aandacht aan met deze voorstelling. 

Dag van de Mantelzorg
Dag van de Mantelzorg

"Bewustzijns-amusement’ noemt Bosua haar vorm van theater maken: het mag – nee, het moet – ergens over gaan, maar er moet ook lol aan worden beleefd. Bosua vermengt moeiteloos hoge en lage cultuur, ze verbindt mensen uit verschillende tradities en culturen en ze weet mensen in het hart te raken door het te hebben over zaken die vaak weggestopt en verborgen blijven."

Theaterkrant

"POW WOW gaat van hard naar zacht, geruststellend naar verontrustend, bitter naar zoet, vrolijk naar droef. Ondanks de zwaarte slaagt de energieke en openhartige Bosua erin om het zowel grappig en luchtig als ontroerend te houden."

Brabants Dagblad

Credits

Website: www.minoux.nl 
Tekst & Spel: Minou Bosua
Regie: Mijke de Jong

Choreografie: Ireen Kurvers
Decor: Bas Kosters
POW WOW is een samenwerking met moeders en dochters Zouhr, Ilham, Hajat, Nezija, Kabora, Alea, Mary, Narine, Carolyn, Stella, Jane, Marina, Parwin, Kolha, Shivana, Bouchra, Kalthoum en natuurlijk moeder Jopie.