Theater

Het Zuidelijk Toneel

Reigen re-Erected

Tickets Over de maker(s)
Reigen re-Erected

Dé Oerolhit van 2022: Let’s talk about seks!, een liefdevolle komedie met een diepere betekenis.

In een estafette van scènes begeven de spelers zich in een wereld van geborgenheid, lijdende geliefden en genotzoekers. Van tinderdate tot langgehuwd stel, van webcamgirls tot aseksueel, van happy single tot open relatie. Taboes van liefde worden niet geschuwd.

Na het succes van Mission Molière en Crashtest Ibsen brengt Het Zuidelijk Toneel Reigen re-Erected (a.k.a. Rijgen, dé Oerolhit van 2022). Geïnspireerd door Arthur Schnitzlers’ Reigen, waarin Schnitzler in tien scènes een portret van de seksuele moraal eind 19e eeuw schetst. In deze versie belichten regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht op humoristische wijze de mysterieuze en kwetsbare hoeken van lust en liefde in onze tijd. Het Zuidelijk Toneel is een graag gezien gezelschap in ons theater.

Inleiding

Wil je meer weten over de voorstelling Reigen re-Erected? Kom naar de inleiding. Tijdens de inleiding krijg je een inkijkje in Moeremans' werkwijze en werpen we een blik op het originele stuk van Arthur Schnitzler, een stuk uit 1920 dat zich afspeelt in 1890. Hoe praten we nu meer dan 100 jaar later over lust en liefde? Zijn we echt vrijer geworden in ons denken, of lijkt dat maar zo?

Wil je erbij zijn? Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Tickets en tijden

Datum vr 04 april
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 11,50 tot € 23,00
Tickets
Datum vr 04 april
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 11,50 tot € 23,00

De pers over de vorige voorstelling 'Rijgen'

"Rijgen is een opvallend opgewekte, lichte, soms zelfs erg grappige voorstelling"

De Volkskrant

"De oprechtheid waarmee de makers in het gevoelsleven van een en ander zijn gedoken, zorgt voor een ontvankelijke sfeer, die vooroordelen doet vervliegen. Alleen al daarom mag 'Rijgen' best taboedoorbrekend heten."

Trouw

"Integere vrijplaats voor onderdrukte gevoelens en taboes."

NRC

Over Het Zuidelijk Toneel

Bij Het Zuidelijk Toneel zetten ze theatrale ontmoetingen op die het publiek prikkelen anders naar de wereld te kijken. Ze ontwikkelde zich tot een uniek gezelschap dat steeds gericht is op de thematiek van de Ander en het Anderszijn.

Piet Menu staat als curator aan het hoofd. Samen met co-artistiek leider & regisseur Sarah Moeremans en in samenwerking met de beste theatermakers vertellen ze de verhalen die de wereld nodig heeft. In tijden dat een wereld recht krabbelt door vindingrijkheid en creativiteit laat Het Zuidelijk Toneel zich zien met voorstellingen en innovatieve projecten.

Meer over Het Zuidelijk Toneel

Credits

Regie: Sarah Moeremans
Tekst: Joachim Robbrecht
Spel: Louis van der Waal, Keja Klaasje Kwestro, Joep van der Geest of Peter Seynaeve
Decor- en kostuumontwerp: Dorothee Curio

Fotografie: Sofie Knijff
In coproductie met: NTGent
Met dank aan: Arianne van Vliet