Jeugd

Holland Opera & Duda Paiva Company & New European Ensemble

Lente-Uitjes: Reinaert de V. 7+

Tickets Over de maker(s)
Reinaert de V. 7+

Het aloude satirische dierenverhaal in een nieuw muzikaal jasje: met de poppenspelers en dansers van Duda Paiva Company, musici van het New European Ensemble en zangers van Holland Opera.

Koningin Nobel houdt hofdag. Alle dieren klagen over de kwaadaardige streken van Reinaert de Vos. Bruun de Beer en Tibeert de Kater moeten Reinaert gaan halen, maar hij is ze telkens te slim af. Pas als zijn dochter Rosseline aandringt, verschijnt Reinaert aan het hof.
Reinaert staat terecht. Hij lijkt koningin Nobel met een subliem verhaal te overtuigen van zijn onschuld. Maar Reinaert heeft één persoon onderschat: zijn dochter.

Het aloude dierenverhaal wordt speciaal voor deze voorstelling bewerkt door schrijver Simon van der Geest (tweevoudig Gouden Griffelwinnaar). Oene van Geel (winnaar VPRO/Boy Edgar Prijs 2013) maakt een veelzijdige muzikale compositie, waarin elke speler een eigen muzikale taal krijgt.

Het satirische dierenverhaal wordt vertaald naar een klimaatrechtzaak waarin de ‘gelijkhebbers’ verleid worden tot corruptie en waarin de jeugd opstaat tegen de oude garde.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 7 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Tickets en tijden

Datum za 24 februari
Tijd 19:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 8,50 tot € 17,00
Tickets
Datum za 24 februari
Tijd 19:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 8,50 tot € 17,00

Lente-Uitjes

Deze voorstelling maakt deel uit van de Lente-Uitjes, jeugdtheater in de vakantie. Een gezamenlijk project van Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, De Lieve Vrouw, Bibliotheek Utrecht, Flint, Theater de Veerensmederij en Aan de Slinger. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is. 

Meer Lente-Uitjes
Lente-Uitjes
Lente-Uitjes

Credits

Website: www.hollandopera.nl
Muziek: Oene van Geel
Libretto: Simon van der Geest
Regie: Joke Hoolboom
Choreografie: Duda Paiva
Decor: Douwe Hibma
Video: Ard van der Veldt

Uitvoering o.a:
Reinaert: Martijn Cornet of Niek Idelenburg
Koningin Nobel: Tiffany Vicario
Tybeert: Arnout Lems
Rosseline: Josje Eijkenboom
Bruun: Oliver Reese

 

New European Ensemble:
Klarinet: James Meldrum
Altviool: Emlyn Stam
Cello: Willem Stam
Slagwerk: Pepe Garcia