Jeugd

Holland Opera & Duda Paiva Company & New European Ensemble

Lente-Uitjes: Reinaert de V. 7+

Geweest Over de maker(s)
Reinaert de V. 7+

Het aloude satirische dierenverhaal in een nieuw muzikaal jasje: met de poppenspelers en dansers van Duda Paiva Company, musici van het New European Ensemble en zangers van Holland Opera.

Koningin Nobel houdt hofdag. Alle dieren klagen over de kwaadaardige streken van Reinaert de Vos. Bruun de Beer en Tibeert de Kater moeten Reinaert gaan halen, maar hij is ze telkens te slim af. Pas als zijn dochter Rosseline aandringt, verschijnt Reinaert aan het hof.
Reinaert staat terecht. Hij lijkt koningin Nobel met een subliem verhaal te overtuigen van zijn onschuld. Maar Reinaert heeft één persoon onderschat: zijn dochter.

Het aloude dierenverhaal wordt speciaal voor deze voorstelling bewerkt door schrijver Simon van der Geest (tweevoudig Gouden Griffelwinnaar). Oene van Geel (winnaar VPRO/Boy Edgar Prijs 2013) maakt een veelzijdige muzikale compositie, waarin elke speler een eigen muzikale taal krijgt.

Het satirische dierenverhaal wordt vertaald naar een klimaatrechtzaak waarin de ‘gelijkhebbers’ verleid worden tot corruptie en waarin de jeugd opstaat tegen de oude garde.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 7 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

"Kinderboekenschrijver Simon van der Geest maakte voor Holland Opera een nieuwe, moderne bewerking van het ongeveer 750 jaar oude dierenepos Van den vos Reynaerde. Regisseur Joke Hoolboom en componist Oene van Geel maakten daarvan de doorgecomponeerde opera Reinaert de V., geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar. En die is oprecht leuk, mooi en goed te volgen."

de Volkskrant

"Met een enkel decorstuk (troon en gevangenis in één) is het toneelbeeld sober. Een gemis is dat niet, want naar de expressieve schuimrubberen poppen, maskers en kostuums van Duda Paiva Company wil je blijven kijken. De zangers en poppenspelers laveren tussen mens en dier. Hun treffende dierlijke motoriek maakt het helemaal af. "

NRC

Lente-Uitjes

Deze voorstelling maakt deel uit van de Lente-Uitjes, jeugdtheater in de vakantie. Een gezamenlijk project van Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, De Lieve Vrouw, Bibliotheek Utrecht, Flint, Theater de Veerensmederij en Aan de Slinger. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is. 

Meer Lente-Uitjes
Lente-Uitjes
Lente-Uitjes

Credits

Website: www.hollandopera.nl
Muziek: Oene van Geel
Libretto: Simon van der Geest
Regie: Joke Hoolboom
Choreografie: Duda Paiva
Decor: Douwe Hibma
Video: Ard van der Veldt

Uitvoering o.a:
Reinaert: Niek Idelenburg
Koningin Nobel: Isabel Pronk 
Canteclaer & Tybeert: Arnout Lems
Rosseline: Josje Eijkenboom
Bruun: Oliver Reese
Cuwaert: Ivana Borsje
 

New European Ensemble:
Klarinet: James Meldrum
Altviool: Emlyn Stam
Cello: Willem Stam
Slagwerk: Porter Ellerman