Jeugd

De Toneelmakerij in regie van Steef de Jong

Lente-Uitjes: Rijnreisje 6+

Geweest Over de maker(s)
Rijnreisje 6+

Betoverend, muzikaal avontuur door de wereld van beeldend multitalent Steef de Jong

Twee zalmen zwemmen in de Rijn om stroomopwaarts in Zwitserland te gaan paaien. Rijnreisje neemt je mee op avontuur, een barre tocht van honderden kilometers, om via de belangrijkste rivier van Nederland prachtige mythen en verhalen te ontdekken. Rijnreisje is een bewegend schilderij met tal van levensgrote pop-up decors, voor iedereen van zes jaar en ouder.

Twee waternimfen nemen je mee langs de ontstaansgeschiedenis van de rivier, langs de Hongerstenen, die zich alleen bij onheilspellend laag water laten zien, via de grootste waterval van Europa tot een ontmoeting met Lorelei, de nijdige meermin die met haar prachtige zang schippers
betovert. Maar de Rijn is in beweging. Onder de fantasierijke verhalen sluimert het gevaar van klimaatverandering, overbevissing en vervuiling. Zullen de twee zalmen ooit nog de oorsprong van de Rijn bereiken?

Drie acteurs zingen, dansen en spelen alles: de zalmen, rivier, dorpen, steden, legendes, bewoners,
toeristen, goden, nimfen, boten, stenen, dieren, fabrieken, waterval en de zee.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 6 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

"Rijnreisje laat de kracht van kinderlijke creativiteit zien"

de Volkskrant

"Een onvergetelijke en betoverende theaterervaring"

Musicalsites

"De grote blikvanger van deze productie is zonder meer het ingenieuze decor, dat nog het meeste wegheeft van een driedimensionaal prentenboek op reuzenformaat"

Theaterkrant

Lente-Uitjes

Deze voorstelling maakt deel uit van de Lente-Uitjes, jeugdtheater in de vakantie. Een gezamenlijk project van Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, De Lieve Vrouw, Bibliotheek Utrecht, Flint, Theater de Veerensmederij en Aan de Slinger. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is.

Meer Lente-Uitjes
Lente-Uitjes
Lente-Uitjes

Credits

Website: www.toneelmakerij.nl 
Concept, regie, vormgeving: Steef de Jong
Co-regie: Ina Veen
Spel: Yung-Tuan Ku, Jip Bartels, Lucas Schilderpoort 
Dramaturgie: Paulien Geerlings
 

Décorbouw: Stephan Nelissen, Geert Sweep
Licht- en geluidsontwerp: Maarten de Rooij
Muziek: Yung-Tuan Ku, Steef de Jong
Kostuums: Willy Veen, Ina Veen