Jeugd

De Toneelmakerij in regie van Steef de Jong

Lente-Uitjes: Rijnreisje 6+

Tickets Over de maker(s)
Rijnreisje 6+

Ga samen met multitalent Steef de Jong op reis langs de mythen en verhalen van de belangrijkste rivier van Europa.

Twee zalmen zwemmen in de Rijn om stroomopwaarts in Zwitserland te paaien. In Rijnreisje neemt multitalent Steef de Jong het publiek mee op deze barre tocht van honderden kilometers, langs de mythen en verhalen van de belangrijkste rivier van Europa. 

We varen langs het Waterdruppelballet, dat de ontstaansgeschiedenis van de rivier danst en horen de Sprekende Stenen, die zich alleen bij onheilspellend laag water laten zien. We komen langs de grootste waterval van Europa en ontmoeten Lorelei, de nijdige meermin die met haar prachtige zang schippers betovert. De drie spelers zingen, dansen en performen alles – dorpen, dieren, boten, toeristen – in klanken en woorden die iedereen begrijpt. 

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 6 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Tickets en tijden

Datum do 22 februari
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 6,00 tot € 15,00
Tickets
Datum do 22 februari
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 6,00 tot € 15,00

Lente-Uitjes

Deze voorstelling maakt deel uit van de Lente-Uitjes, jeugdtheater in de vakantie. Een gezamenlijk project van Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, De Lieve Vrouw, Bibliotheek Utrecht, Flint, Theater de Veerensmederij en Aan de Slinger. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is.

Meer Lente-Uitjes
Lente-Uitjes
Lente-Uitjes

Over Steef de Jong

Theatermaker, liedjesschrijver en beeldend kunstenaar met een grote fascinatie voor het genre operette.

De voorstellingen van Steef de Jong ‘ontvouwen’ zich letterlijk als levensgrote kartonnen poppen upboeken voor de ogen van het publiek. Steef studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en DasArts. In 2014 richtte hij samen met Ina Veen de stichting Groots en Meeslepend op, waarmee hij voorstellingen maakte als ‘Groots en Meeslepend wil ik Leven’, ‘Ludwig’, ‘Straussvogel’, ‘De Modern Art Revue’ (i.s.m. Alex Klaasen), ‘Orfeo, een drama van karton’ en ‘Sisi Boy’ en ‘Bloemenduel’ (samen met Louis van Beek).
Voor ‘Ludwig’ ontvingen zij de Mus, de prijs voor beste voorstelling van Theaterfestival de Parade in 2014, en wonnen zij de Theatre Award op het Fringe Festival van Perth.
Eind 2017 ontving Steef de Mary Dresselhuys Prijs. In 2019 regisseerde Steef samen met Minke Kruyver de jaarlijkse jongerenvoorstelling van Toneelschuur Producties, Starring# 22: Naxos.

Meer over Steef de Jong

Credits

Website: www.toneelmakerij.nl 
Concept, regie, vormgeving: Steef de Jong
 

Compositie: Yung-Tuan Ku 
Met: Yung-Tuan Ku, Jip Bartels en Lucas Schilperoort