Dans, Festival

Michael Zandl / Korzo / Tent

Nationaal Theaterweekend: Sawdust Symphony

Geweest Over de maker(s)
Sawdust Symphony
Dans, Festival

Michael Zandl / Korzo / Tent

Nationaal Theaterweekend: Sawdust Symphony

Geweest Over de maker(s)
Sawdust Symphony
Dans, Festival

Michael Zandl / Korzo / Tent

Nationaal Theaterweekend: Sawdust Symphony

Geweest Over de maker(s)
Sawdust Symphony

Een confrontatie tussen vakmanschap en circus met veel zaagsel en een waanzinnig decor.

In ‘Sawdust Symphony’ combineren Michael Zandl, David Eisele en Kolja Huneck hun gezamenlijke passie voor vakmanschap, objectmanipulatie en de geur van vers gezaagd hout. In een waanzinnig decor brengen ze een magische voorstelling vol met perfect uitgevoerde dans, theater én circus.

In een maatschappij waar ouderwets vakmanschap lijkt te verdwijnen, speelt deze circusvoorstelling in op het menselijk verlangen om alsmaar te blijven creëren: het proces van idee tot werkelijke constructie, de relatie tussen de mens en zijn gereedschap en de tragiek van het werken aan een project. Drie geobsedeerde personages nemen je mee in een unieke ‘do it yourself’ ervaring waarin zij de eigen werkruimte én zichzelf ontdekken en transformeren. ‘Sawdust Symphony’ is een intense dialoog tussen frustratie, euforie en de geur van benzine.

"Sawdust Symphony is unique; I have not seen anything like it on stage, in the circus ring or anywhere else. There were echoes of Dada, Samuel Beckett and even Alien but there were moments of breathtaking brilliance, inspired originality and astounding wit. Brilliant, absolutely brilliant."

Arts Talk Magazine

"With their piece, the three circus artists symbolized the collaboration between people and nature. A symbiosis that couldn't be more beautiful!"

Vorarlberg Online

"The circus- and theatrical performance of the trio is phenomenal, stunning. We want to see more of this world of magical illusions!"

KULTUR - Zeitschrift für Kultur und Gesellschaft

Nationaal Theaterweekend

Tijdens het Nationaal Theaterweekend kan je niet om Podium Hoge Woerd heen! Een weekend bomvol voorstellingen, workshops, inleidingen en onverwacht extra programma in en om Castellum Hoge Woerd.

Over Michael Zandl

Michael Zandl groeide op in een klein dorpje in de Oostenrijkse Alpen. Als tiener begon hij als hobby te jongleren. Zijn fascinatie voor vliegende objecten groeide echter snel en spoedig was hij compleet ondergedompeld in deze wereld. Met zijn afstudeervoorstelling aan de opleiding Codarts Circus Arts Rotterdam won hij diverse prijzen. Sawdust Symphony is zijn eerste creatie als Korzomaker, een samenwerking met Kolja Huneck en David Eisele.

Credits

Website: www.korzo.nl
Auteurs & performers: David Eisele, Kolja Huneck, Michael Zandl
Artistiek advies: Lucho Smit, Darragh McLoughlin
Geluidsontwerp: Juliano Abramovay, Lasse Munk

Lichtontwerp: Sanne Rosbag
Decorontwerp & Special effects: Philipp Dünnwald, Michael Zandl
Techniek: Wilbert van den Boogert, Roland Kumpl
Productie: Korzo