Dans

Danstheater AYA

AYA op de huid: Spreken zonder woorden

Wat speelt er? - Theater
Tickets Over de maker(s)
AYA op de huid: Spreken zonder woorden

Een dansduet over hoe het is om een leven op te bouwen in Nederland en het vinden van een nieuw thuis.

Op het Europese vasteland woedt een nieuwe oorlog, Oekraïense vluchtelingen zoeken een veilig onderkomen. In Nederland vinden vele vluchtelingen een nieuw (t)huis. AYA op de huid: Spreken zonder woorden is een duet over hoe het is om een leven op te bouwen in Nederland. 

Marko Šakić kwam op vijfjarige leeftijd samen met zijn familie vanuit zijn geboorteland Bosnië en Herzegovina naar Nederland, op de vlucht voor de Bosnische burgeroorlog. Thu Hang Pham is geboren in IJmuiden. Haar ouders zijn migranten uit Vietnam die in de nasleep van de Vietnamoorlog hun reis naar Nederland begonnen. 

Aya op de huid: Spreken zonder woorden vertelt het verhaal van Marko en Thu Hang. Over hoe je je als kind leert wapenen tegen een gespannen sfeer thuis en over hoe moeilijk het is dat weer af te leren in je volwassen leven. Over hoe ingewikkeld het is als je je zo goed mogelijk probeert aan te passen aan de gewoonten en gebruiken van de Nederlandse cultuur, maar tegelijkertijd wordt afgestraft binnen de muren van je ouderlijk huis. Over het gevoel ‘anders’ te zijn en over pesten. Maar het is ook een verhaal over vriendschap en passie.

Tickets en tijden

Datum do 04 april
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 8,50 tot € 17,00
Tickets
Datum do 04 april
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 8,50 tot € 17,00

Wat speelt er? Thema: Vrijheid & Identiteit

Ons theater is bij uitstek een plek om dieper in te gaan op actuele thema’s in onze stad, ons land en in de wereld. Onder de titel ‘Wat speelt er?’ bundelen we een aantal van deze theatervoorstellingen. Dans over wat je voorouders voor je betekenen, cabaret over de klimaatproblematiek, theater over je identiteit en de vrijheid om te zijn wie je bent. Stuk voor stuk zijn het avonden die je aan het denken zetten en nieuw inzicht geven, maar er vooral voor zorgen dat je erover in gesprek gaat.

Meer Wat speelt er?
Wat speelt er? Thema: Vrijheid & Identiteit
Wat speelt er? Thema: Vrijheid & Identiteit

Over Danstheater AYA

Danstheater AYA maakt brutaal en toegankelijk danstheater voor een jong publiek. Directe en eerlijke voorstellingen waarin taboes niet worden geschuwd. Over onderwerpen die ons jonge publiek bezighouden zoals culturele identiteit, groepsdruk of populariteit. De voorstellingen zijn een spannende mix van hedendaagse dansvormen, verschillende speelstijlen en muzieksoorten.

Meer over Danstheater AYA

Credits

Website: www.aya.nl
Choreografie en regie: Anne Suurendonk 
Concept: Wies Bloemen
Dans: Thu Hang Pham & Marko Šakić