Jeugd

155 & Maas theater en dans

Stuntkont 6 -106 jaar

Tickets Over de maker(s)
Stuntkont 6 -106 jaar

Een gevecht tegen opgroeien en alle volwassen regels aan je laars lappen: don’t grow up, it’s a trap!

Terwijl de jongens van 155 (eenvijfvijf) amper hun eigen veters kunnen strikken, krijgt iedereen om hen heen kinderen. En dan wordt de druk om volwassen te worden opeens heel groot. Je kan niet blijven lachen om poep- en plasgrappen, dingen zomaar kapot maken, doelloos rondhangen en niks doen (toch?). Er moeten huizen gekocht worden, belastingen betaald worden en je moet je verdiepen in termen als ‘hypotheekrenteaftrek’ en ‘eigen-inkomsten-norm’. Knieschijven gaan kapot, haar valt uit en polsen breken.

Hoogste tijd voor 155 om iets te maken voor een publiek dat nog wél kan lachen om hun humor, voor het te laat is. De jongens zijn zo infantiel dat zelfs 6-jarigen zoiets hebben van: 'djeez, zij zijn echt kinderachtig'. 
In een flauwe show vechten ze tegen het opgroeien en lappen zij alle volwassen regels aan hun laars.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 6 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Triggerwarning vanuit het gezelschap: In de voorstelling zitten stroboscopische lichten en harde geluidseffecten. 

Tickets en tijden

Datum zo 10 maart
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 6,25 tot € 12,50
Datum zo 10 maart
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 6,25 tot € 12,50
Datum zo 10 maart
Tijd 19:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 6,25 tot € 12,50
Tickets
Datum zo 10 maart
Tijd 19:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 6,25 tot € 12,50

Over Maas theater en dans

Maas theater en dans is een landelijk gezelschap van professionele makers met een eigen podium in Rotterdam. Onder artistieke leiding van René Geerlings maken en programmeren ze voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Hierbij staat de ontmoeting voor hen centraal: tussen podiumkunsten en publiek, dans en theater, tussen leeftijden, culturen, makers en maatschappelijke partners.

Meer over Maas theater en dans

Over 155

155 (eenvijfvijf) is een formatie creatieve vrienden, bij elkaar gebracht door een gedeelde passie voor bewegingsvormen, muziek, film, bizarre humor en kunst.

Door samen te zijn en nieuw werk te blijven maken zijn zij inmiddels (op)gegroeid naar een groep die voorstellingen, films en acts maakt door dans, video en komedie op unieke wijze te combineren. Zij proberen met alles wat zij maken midden in de samenleving te staan, en de wereld te laten zien hoe zij haar zien, simpel, raar en vol met ‘anders’.

Het collectief heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een gezelschap met bekendheid in binnen- en buitenland. In 2014 won 155 de André Gingras Award op het Holland Dance Festival, in 2018 de prijs van de Nederlands Dansdagen Jong Publiek en in 2019 een Zilveren Krekel met MOTORS.

Meer over 155

Credits

Website: www.eenvijfvijf.nl
Website: www.maastd.nl
Gemaakt door: Erik Bos, Thomas Bos, René Geerlings, Thomas van Kalmthout & Rein Luuring
Scenografie: Esmee Thomassen

 

Lichtontwerp: Yuri Schreuders
Technische productie: Peter Raaijmakers
Campagnebeeld: Neeltje de Vries