Cabaret

Lebbis & Jansen

SUBLIEM / try-out

Wachtlijst Over de maker(s)
SUBLIEM / try-out

Lebbis en Dolf Jansen slaan de handen weer ineen met de oudejaarsconference voor 2023: SUBLIEM.

Er zijn in het leven altijd dingen die je niet verwacht: Mark Rutte die zich iets herinnert, mooi weer op de camping, een talkshowtafel zonder Angela de Jong, linkse samenwerking, een dag zonder ‘deugen’ of ‘woke’ of ‘polarisatie’, een nieuwe voorstelling van Lebbis en Jansen. En laat dat laatste nou gewoon gaan gebeuren in september 2023 in onze theaterzaal.

SUBLIEM is de Oudejaars 2023 van Hans Sibbel, veelvuldig bekroond cabaretier en kinderboekenschrijver, en Dolf Jansen, liefhebber van rauwe groente en verdwalen. Voor Dolf wordt het zo ongeveer zijn 35ste oudejaars, voor Hans is het een terugkeer naar zijn jeugdliefde. En in de voorstelling heeft hij ook heel veel zin!

Najaar 2023 wordt, dankzij Lebbis maar zeker ook Jansen, SUBLIEM.

Tickets en tijden

Datum vr 22 september Try-out
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 20,00
Wachtlijst
Datum vr 22 september - Try-out
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 20,00

Over Lebbis

Een cabaretier die zichzelf en de tijdgeest genadeloos fileert.

Samen met Dolf Jansen won Hans Sibbel (Lebbis) in 1989 het Leids Cabaret Festival. Samen maakten ze jarenlang cabaret onder de naam Lebbis en Jansen.
Sinds 1993 is Lebbis lid van Comedytrain, de groep van stand-uppers in Comedyclub Toomler. Kenmerkend is zijn snelheid, zijn grapdichtheid, maar ook de manier waarop hij zijn persoonlijke ervaringen weet te koppelen aan de actualiteit.

Meer over Lebbis

Over Dolf Jansen

Dolf Jansen is cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper. Hij start zijn carrière met Hans Sibbel (Lebbis) met succes wanneer zij aan het Leids Cabaret Festival meedoen. Daarna volgen vele cabaretprogramma’s voor het duo Lebbis & Jansen.
De laatste jaren gaan de twee heren ieder hun eigen weg. Alleen voor uitzonderlijke gelegenheden staan ze samen op een podium.

Dolf biedt het publiek een verbale berg-en-dal-express waarin hij het publiek meevoert over toppen van welsprekendheid en door dalen van dilemma’s. Op zo’n parcours moet je kunnen improviseren als de beste en af durven wijken van de ideale lijn als de actualiteit daar om vraagt. En dan ook nog grappen maken. Heel veel grappen. Laat dat aan Dolf over.

Dolf is sinds jaar en dag presentator van Spijkers met Koppen (VARA, zaterdag Radio 2). Daarnaast schrijft Dolf columns in diverse bladen.

Meer over Dolf Jansen

Credits