Cabaret

Hans Dorrestijn

't Houdt een keer op

Laatste tickets Over de maker(s)
't Houdt een keer op

Voor de verandering een gezellige mix van kleine en grote rampspoed in het laatste programma van Hans Dorrestijn. Tot zover.

Het laatste programma van Hans Dorrestijn wordt voor de verandering een gezellige mix van kleine en grote rampspoed: de aftakeling, het verlies van vrienden en collega’s, digitale vervreemding, de stijgende temperaturen en het menselijk teveel.

Hans Dorrestijn stelt de hond en de paus medeverantwoordelijk voor de overbevolking. En de paus wordt natuurlijk ook aangeklaagd vanwege de eikenprocessierups. Hij onthult aan het publiek dat het insectenbestand is ingestort, maar dat binnenskamers de vliegenmepper zijn nut blijft bewijzen. Hans gooit de doodgemepte vliegen en muggen uit het raam. Dan hebben de zwaluwen er ook nog wat aan.

In onze theaterzaal was Hans Dorrestijn eerder te zien met Het einde is zoek en Neurosen en andere hobby’s, samen met Ingmar Heytze en Vrouwkje Tuinman. Nu brengt hij zijn laatste voorstelling ook naar ons publiek. 

Tot zover. ’t Houdt een keer op.  

Tickets en tijden

Datum za 09 maart
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Laatste tickets
Datum za 09 maart
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00

Over Hans Dorrestijn

Hans Dorrestijn op 16 juni 1940 in Ede geboren. Zijn vader, actief in het verzet, wordt in 1941 gefusilleerd door de Duitsers. Hij groeide op met zijn stiefvader die hem veel inspiratie opleverde. Hij werkte de kweekschool -PABO- en studeer Nederlands MO in Amsterdam. Daarna werk ik zeven jaar lang als leraar op het Wagenings Lyceum.

In 1975 nam hij ontslag als leraar en begin mijn carrière als tekstschrijver en cabaretier. In de jaren daarna schreef hij teksten voor onder anderen Herman van Veen, Joost Prinsen, Jenny Arean, Adèle Bloemendaal en voor de cabaretgroep Don Quishocking. In de jaren zeventig schreef hij samen met Willem Wilmink ook diverse radio- en televisieprogramma's als Wij en de Wereld, de Panorama Woensdagshow, Stratemaker-op-zeeshow en J.J. de Bom.

Vanaf begin jaren tachtig schrijft Dorrestijn ook vele teksten voor het programma Het Klokhuis, waarvoor hij ook de vieze kok Alberdinck Thijm creëert. Voor de VARA maakt en presenteert hij de televisietalkshow Positief Genieten met Dorrestijn.

Meer over Hans Dorrestijn

Credits

Website: www.hansdorrestijn.nl