Cabaret

Hans Dorrestijn

't Houdt een keer op

Geweest Over de maker(s)
't Houdt een keer op

Voor de verandering een gezellige mix van kleine en grote rampspoed in het laatste programma van Hans Dorrestijn. Tot zover.

Het laatste programma van Hans Dorrestijn wordt voor de verandering een gezellige mix van kleine en grote rampspoed: de aftakeling, het verlies van vrienden en collega’s, digitale vervreemding, de stijgende temperaturen en het menselijk teveel.

Hans Dorrestijn stelt de hond en de paus medeverantwoordelijk voor de overbevolking. En de paus wordt natuurlijk ook aangeklaagd vanwege de eikenprocessierups. Hij onthult aan het publiek dat het insectenbestand is ingestort, maar dat binnenskamers de vliegenmepper zijn nut blijft bewijzen. Hans gooit de doodgemepte vliegen en muggen uit het raam. Dan hebben de zwaluwen er ook nog wat aan.

In onze theaterzaal was Hans Dorrestijn eerder te zien met Het einde is zoek en Neurosen en andere hobby’s, samen met Ingmar Heytze en Vrouwkje Tuinman. Nu brengt hij zijn laatste voorstelling ook naar ons publiek. 

Tot zover. ’t Houdt een keer op.  

"Grootmeester [...] virtuoze vondsten [...] authentiek kunstenaarschap [...] trefzekere ironie [...] geestig, dwars en monter' "

Dagblad van het Noorden

" Staande ovatie. Volkomen terecht natuurlijk."

Noordhollands Dagblad

Credits

Website: www.hansdorrestijn.nl