Jeugd

Het Filiaal Theatermakers

Talking Hands 9+ / première

Uit eigen stad
Tickets Over de maker(s)
Talking Hands 9+ / première

Een bijzondere voorstelling vol gebarentaal, live muziek en dans over wat mensen verbindt en veelzeggende handen.

Handen geef je. Met handen maak je contact, met elkáár en met de wereld. Handen tasten af, voelen voorzichtig of het niet te heet is. Of te koud. Ze kunnen teder zijn, maar ook tot vuisten samenballen. Handen zitten vol met eelt geschreven verhalen. Met handen reis je door de tijd, van de oude handafdrukken in de grotten van Lascaux naar onze handen op toneel die stil gebaren. 

In deze bijzondere cross-over voorstelling is naast dans en muziek Nederlandse Gebarentaal (NGT) op een bijzondere manier geïntegreerd. De cast is divers en veelzijdig: de tolk NGT is ook professioneel danser en de acteurs zijn even handig voor als achter de camera’s. De jonge Syrische Ud-speelster Jawa Manla zingt de sterren van de hemel. Haar Arabische klanken vloeien samen met de (elektronische) muziek van Gábor Tarján. Kortom: vijf mensen met hele verschillende achtergronden die samenwerken als vijf vingers aan één hand.

Het Filiaal theatermakers was eerder bij ons te zien met Verloren Dingen, Hotel Hierwaardaar en Scheur in de tijd ter ere van 900 jaar Utrecht. 

NGT
In deze voorstelling wordt de gesproken tekst en liedtekst vertaald door een tolk Nederlandse Gebarentaal (NGT). Een tolk die niet aan de zijkant van het podium staat, maar al zingend, spelend en bewegend onderdeel uitmaakt van de cast. Deze voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar of je nu wel of niet gebarentaal beheerst. 

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 9 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Tickets en tijden

Datum zo 24 maart Première
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 5,00 tot € 12,50
Tickets
Datum zo 24 maart - Première
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 5,00 tot € 12,50

Over Het Filiaal theatermakers

Het Utrechtse jeugdtheatergezelschap Het Filiaal theatermakers neemt vaak een waargebeurd verhaal of historisch figuur als uitgangspunt voor een voorstelling, maar weet de non-fictie altijd om te zetten in magisch theater. Met volle vaart, speelsheid, swingende muziek en een beetje absurdisme weet Het Filiaal theatermakers niet alleen de kinderen, maar ook de volwassenen te betoveren.

Meer over Het Filiaal theatermakers

Credits

Website: www.hetfiliaal.nl
Tekst en regie: Monique Corvers 
Video: Ramses Graus 
Compositie, spel en muziek: Gábor Tarján 
Spel, dans en gebarentaal: Mauricio de Kok 
Zang en Ud: Jawa Manla

Spel en video: Ramses Graus en Eileen Graham
Object- en kostuumontwerp: Eva Arends
Vormgeving: Hiske de Goeje
Techniek: Joost Giesken
Regie assistent: Brian Verhagen