Cabaret

Diederik van Vleuten

Bouwjaar '61 / try-out

Nieuwe Namen
Tickets Over de maker(s)
Bouwjaar '61 / try-out

Wat is de kracht en betekenis van herinnering? Diederik vertelt het je in zijn vijfde solovoorstelling.

Diederik was bijna 8 jaar toen de eerste mensen landden op de maan. De korrelige beelden van astronauten in witte pakken maakten een onuitwisbare indruk. Net als de beelden en geluiden van Vietnam en Cambodja. En Toppop niet te vergeten. Zijn wereldbeeld werd in hoge mate bepaald door Asterix, Kuifje en de kennis uit de Kijk. En misschien is dat nog wel steeds zo. 

Diederik vraagt zich af wat er, anno nu, over is van de verbazing, verwondering en bewondering van een ventje van bouwjaar ’61. Goed nieuws: meer dan genoeg om een avond mee te vullen. 
Het jongetje van toen kijkt naar de wereld van nu. En andersom. Een halve eeuw terug in de tijd is voor meesterverteller Van Vleuten maar een kleine stap. Wat die kleine stap voor de mensheid betekent weten we na afloop.

Tickets en tijden

Datum vr 13 oktober Try-out
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
Datum vr 13 oktober - Try-out
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,50 tot € 19,00

Nieuwe Namen

De nieuwste cabaretier ontdekken? Of juist een theatergezelschap zien dat niet eerder in ons theater te zien was? Onder de titel Nieuwe Namen presenteren we ze allemaal aan je.

Als theater bieden we graag beginnende theatermakers een podium om vlieguren te maken en het leukste publiek van Utrecht te leren kennen. Als bezoeker zie je daardoor veelbelovende theatermakers, die wellicht over enkele jaren niet meer weg te denken zijn. Daarnaast zie je bekende gezelschappen die niet eerder in onze zaal stonden.

Meer Nieuwe Namen
Nieuwe Namen
Nieuwe Namen

Over Diederik van Vleuten

Diederik van Vleuten werd geboren in Den Haag en werd in 1982 aangenomen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na twee jaar stopte hij met de studie en kwam na een periode van twaalf ambachten en dertien ongelukken in het cabaret Zak en As terecht. Hij bracht met Erik van Muiswinkel verschillende cabaretshows op de planken en sinds 2010 staat hij als solist op het podium en houdt hij zich bezig met regie, schrijven en muziek. In 2018 verscheen zijn eerste boek Daar werd wat groots verricht over de lotgevallen van zijn familie in het voormalige Nederlands-Indië.

Meer over Diederik van Vleuten

Credits

Website: www.diederikvanvleuten.nl
Spel: Diederik van Vleuten