Specials

Marcel van Roosmalen & Gijs Beukers

Totaal 3 - De vergeten reportages - on tour

Tickets
Totaal 3 - De vergeten reportages - on tour

Als iemand zich de afgelopen jaren hard heeft gemaakt voor het met uitsterven bedreigde genre van de reportage, dan is het Marcel van Roosmalen wel. 

Want welke journalist trekt nog het veld in en komt terug met een ijzersterk verslag waarin ook persoonlijke observaties doorklinken?

Voor Totaal 3 dook Van Roosmalen diep in zijn papieren archieven, want veel pareltjes bleken niet meer digitaal te bestaan. Met deze bundeling van zijn beste verloren gewaande reportages wordt de Totaal-trilogie afgerond. Ter gelegenheid daarvan doet Van Roosmalen een select aantal theaters aan. In Totaal 3 On Tour wordt hij geïnterviewd door Volkskrantjournalist Gijs Beukers, draagt hij voor uit eigen werk en beantwoordt hij vragen uit de zaal.

Marcel van Roosmalen (1968) behoeft bijna geen introductie meer. Begonnen als journalist bij HP/De Tijd werd hij columnist en schrijver bij o.a. NRC en Hard Gras. Van Roosmalen verwierf de laatste jaren vooral bekendheid bij het grote publiek door zijn televisieprogramma's en podcasts met Gijs Groenteman, waarin hij het menselijk tekort en het medialandschap gortdroog fileert. 

Tickets en tijden

Datum za 22 juni
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 7,50 tot € 15,00
Tickets
Datum za 22 juni
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 7,50 tot € 15,00

"Bijna elke zin die Van Roosmalen schrijft is raak. Elke droge zin is een mengeling van irritatie, opstandigheid en berusting, en ook kregelig mededogen."

De Volkskrant

"Soms is het alsof Marcel de kloof dicht tussen verslaggeverij en moderne poëzie. In drie zinnen meer zeggen dan waar menig collega een bladzijde voor nodig heeft, dat is het. Literaire journalistiek."

NRC