Theater

Toneelschuur Producties

Huis van Troje

Tickets Over de maker(s)
Huis van Troje

Waar beginnen verhalen en houden feiten op met bestaan? In deze mythische en historische oorlog wordt de toekomst van de stad Troje bepaald door de Trojaanse elite.

De Trojaanse oorlog is een mythe, maar de val van Troje is een feit. Maar waar beginnen de verhalen en houden de feiten op met bestaan? Wanneer een oorlog woedt op de schermen van onze tv's of smartphones, denken we de waarheid te zien, terwijl het een verhaal is dat we voorgeschoteld krijgen door de media. Hoe worden de feiten gepresenteerd? En wie heeft daar baat bij?  

Troje staat op het punt van omvallen. De toekomst van deze stad wordt niet bepaald door het lot of de goden, maar door de Trojaanse elite. Koningin Hecuba neemt alleen genoegen met een overwinning en is bereid hier alles voor op te offeren. Andromache moet de troon veiligstellen voor haar zoon. En Cassandra gelooft dat zij de enige is die haar familie van zichzelf kan redden. 
Via hun machtspositie kan de bevoorrechte klasse zich een niveau van comfort en veiligheid veroorloven. Ondertussen staat het volk op het slagveld. Maar wat is vaderlandsliefde waard als het overwinnen van de oorlog hoofdzakelijk zorgt voor de bevoorrechte, gevestigde orde?

Tickets en tijden

Datum za 16 maart
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum za 16 maart
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00

Over Toneelschuur Producties

Toneelschuur Producties is het grootste en oudste productiehuis van Nederland. Jonge talentvolle theatermakers begeleidend in een meerjarig traject op artistiek, productioneel en zakelijk niveau tot uitzonderlijke theatermakers.

Meer over Toneelschuur Producties

Credits

Website: www.toneelschuurproducties.nl
Coproductie: Toneelschuur Producties en Internationaal Theater Amsterdam
 

Regie: Mateusz Staniak
Met: Nadia Amin, Yaqien Bouhbaka, Elsie de Brauw, Laura de Geest, Mona Lahousse, Carlo Paardenkooper