Theater, Muziektheater

Izaline Callister en band

TULA & JULIET, mijn overgrootmoeder, de slavin

ISSUES - Theater, Nieuwe Namen
Tickets Over de maker(s)
TULA & JULIET, mijn overgrootmoeder, de slavin

Een persoonlijke, muzikale voorstelling waarin overgrootmoeder Juliet, een voormalige slavin in Curaçao, tot leven komt en het verleden met het heden verbindt.

Sinds 2010 wordt Tula, de leider van de grootste opstand van tot slaaf gemaakten, geëerd als nationale held van Curaçao. De revolte in 1795 werd hardhandig neergeslagen. Tula kreeg de doodstraf. Daarna was het lange tijd taboe om hem te herdenken. 
Op uitnodiging van de NPO verwerkten Izaline Calister en Thijs Borsten de geschiedenis van Tula in een documentaire over het slavernijverleden op Curaçao. 

Met behulp van deze documentaire brengt Izaline haar overgrootmoeder Juliet (1836 – 1875) tot leven in een persoonlijke en muzikale voorstelling. Juliet maakte alles mee: de slavernij én de afschaffing ervan. Met film, vurige en ontroerende muziek verbindt ze het verleden met het heden en viert ze de toekomst.

Tickets en tijden

Datum do 02 november
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum do 02 november
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00

ISSUES

Ons theater is bij uitstek een plek om dieper in te gaan op actuele maatschappelijke thema’s. Onder de titel ISSUES bundelen we theatervoorstellingen én talks. 
Samen met Studium Generale presenteren we dit theaterseizoen ook lezingen onder de titel ‘ISSUES – Talks’, waarbij wetenschappers van de Universiteit Utrecht je meenemen in een viertal actuele onderwerpen.
Op do 26 oktober om 19.30u vindt de Talk Herdenkingsjaar – Over het slavernijverleden en de impact op heden plaats in onze studio. Koop een los ticket voor €3,- voor de lezing, of koop direct een combiticket voor €1,- samen met je voorstellingsticket.

Blijf na afloop van de voorstelling in de theaterzaal zitten voor een nagesprek met bedenker en regisseur Cheroney Pelupessy en de dansers. 
 

Meer ISSUES
ISSUES
ISSUES

Nieuwe Namen

De nieuwste cabaretier ontdekken? Of juist een theatergezelschap zien dat niet eerder in ons theater te zien was? Onder de titel Nieuwe Namen presenteren we ze allemaal aan je.

Als theater bieden we graag beginnende theatermakers een podium om vlieguren te maken en het leukste publiek van Utrecht te leren kennen. Als bezoeker zie je daardoor veelbelovende theatermakers, die wellicht over enkele jaren niet meer weg te denken zijn. Daarnaast zie je bekende gezelschappen die niet eerder in onze zaal stonden.

Meer Nieuwe Namen
Nieuwe Namen
Nieuwe Namen

Over Izaline Calister

Izaline Caliser was eerder te zien in Het eiland van mijn vader (met Thijs Borsten), Tula Herdenkingsconcert in ITA, Porgy and Bess, Barricade, Geen liefde zonder vrijheid (met het Volksoperahuis) en Het 5 mei-Koninkrijksconcert in Carré. Op ons buitenpodium speelde ze tijdens het Leidsche Rijn Festival al eerder met Thijs Borsten de voorstelling Bon Dia, Goeiemorgen

Meer over Izaline Calister

Credits

Website: www.izalinecalister.com 
Tekst & zang: Izaline Calister
Gitaar: Ed Verhoeff
 

Trombone & toetsen: Ilja Reijngoud
Percussie: Roël Calister
Regie: Leoni Jansen