Theater

Theatergroep Aluin

Twelfth Night

Uit eigen stad
Tickets Over de maker(s)
Twelfth Night

Een ding is zeker, de liefde overwint altijd. Een eigentijds queerperspectief in een swingende en knettergekke komedie.

Twelfth Night is ooit door Shakespeare geschreven als stiekem Queer-feestje binnen de normen van de zeventiende eeuw. Omdat destijds in Engeland alle rollen door mannen gespeeld werden, kregen de liefdesscènes en de genderverwarring in het stuk een extra laag. In het stuk is Orsinio verliefd op Olivia, maar Olivia wil hier niks van weten. Daarom vraagt Orsinio aan Cesario om deze liefde over te brengen. Cesario doet dit zo overtuigend en goed dat de gevolgen knap verwarrend zijn.

Met Twelfth Night geeft Theatergroep Aluin je de mogelijkheid om te ontsnappen naar Illyrië, waar je als publiek ondergedompeld wordt in een wereld vol romantiek, muziek en genderfluïditeit. Speciaal voor deze voorstelling is componist Willem Friede (New Cool Collective) gevraagd om deze Shakespearbewerking van nieuwe muziek te voorzien. Dit om het genderfluïde muziekspektakel compleet te maken. Acteur Sharlee Daantje won met deze voorstelling een Zilveren Krekel in de categorie ‘Meest indrukwekkende podiumprestatie 2022-2023’.

Tickets en tijden

Datum vr 11 oktober
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum vr 11 oktober
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00

"Charismatische cast maakt geweldige queer-versie van Shakespeares ‘Twelfth Night’."

De Volkskrant

"Daantje blijft stijlvol en fluïde, leunt chill en nonchalant tegen het fundament van je geaardheid en checkt of er nog wat beweging in zit."

Juryrapport Zilveren Krekel

"Het stuk van Shakespeare is een etalage van verwarring over gender en identiteit, die bij Theatergroep Aluin nog eigentijdser met een queer perspectief wordt ingericht."

Juryrapport Zilveren Krekel

Over Theatergroep Aluin

Het Utrechtse gezelschap Aluin staat voor oersterke verhalen, veelal uit het klassieke repertoire van de oude Grieken tot aan Shakespeare. Aluin brengt deze verhalen voor een breed publiek, helder en dynamisch en met een flinke dosis humor.

Eerder was Aluin te zien in onze theaterzaal met het eerste deel van de trilogie ‘(it sucks to be) Helena’ (één van de eerste voorstellingen in onze zaal), ‘Oidipous Unplugged’, ‘Ken je klassiekers!’ en het drieluik ‘1600 Slag bij Nieuwpoort’, ‘1609 Staakt het vuren’ en ‘1619 Maak het kort’.

Meer over Theatergroep Aluin

Credits

Tekst: William Shakespeare 
Tekstbewerking: Ayden Carlo 
Regie: Victorine Plante
Spel: Jaike Belfor, Sacha Muller, Floyd Koster, Jilles Flinterman en Sharlee Daantje
Compositie: Willem Friede 
Campagnebeeld: Casper Koster

Choreografie: Christle Tjon Aman 
Decorontwerp: Marcel Dolman
Kostuumontwerp: Anouk van Schie 
Lichtontwerp: Benno Barends 

Datum vr 11 oktober
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum vr 11 oktober
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00