Theater

Theatergroep Aluin

Twelfth Night

Uit eigen stad
Tickets Over de maker(s)
Twelfth Night

Een genderfluïde muziekspektakel waarin Theatergroep Aluin de Shakespearetekst ‘Twelfth night’ opnieuw onder handen neemt.

‘Twelfth night’ is ooit door Shakespeare geschreven als stiekem Queer-feestje binnen de normen van de zeventiende eeuw. Omdat destijds in Engeland alle rollen door mannen gespeeld werden, hadden de liefdes-scènes en de genderverwarring in het stuk een extra laag.
Theatergroep Aluin bewerkte het stuk vanuit een eigentijds queerperspectief tot een energieke, swingende en knettergekke komedie van nu, waarin een ding zeker is: de liefde overwint altijd! 

Theatergroep Aluin was eerder te zien in onze zaal met ‘De Ilias’, ‘Bakchanten’ en ‘Don’t Fuck With Artemis’.

Tickets en tijden

Datum za 11 maart
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00
Tickets
Datum za 11 maart
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00

Over Theatergroep Aluin

Het Utrechtse gezelschap Aluin staat voor oersterke verhalen, veelal uit het klassieke repertoire van de oude Grieken tot aan Shakespeare. Aluin brengt deze verhalen voor een breed publiek, helder en dynamisch en met een flinke dosis humor.

Eerder was Aluin te zien in onze theaterzaal met het eerste deel van de trilogie ‘(it sucks to be) Helena’ (één van de eerste voorstellingen in onze zaal), ‘Oidipous Unplugged’, ‘Ken je klassiekers!’ en het drieluik ‘1600 Slag bij Nieuwpoort’, ‘1609 Staakt het vuren’ en ‘1619 Maak het kort’.

Meer over Theatergroep Aluin

Credits

Website: www.aluin.nl
Regisseur: Jan Janssen
Tekstbewerking: Ayden Carlo

Muziek: New Cool Collective’s Willem Friede
Regie: Victorine Plante
Spelers: Jaike Belfor, Sacha Muller, Floyd Koster, Jilles Flinterman en Khouloud Zaher