Muziek

Esther Groenenberg en band

Uit het hoofd

Tickets Over de maker(s)
Uit het hoofd

In ‘Uit het hoofd’ brengt Esther Groenenberg een ode aan de songtekst.

Op de belangrijke momenten in ons leven, luisteren we opeens extra goed naar teksten: muziek kan ons gevoel vertalen. In ‘Uit het hoofd’ vraagt Esther zich af waarom bepaalde liedjes haar zo raken en waarom sommige teksten ons collectief ontroeren. Haar eigen Nederlandstalige popliedjes staan centraal; ze schreef ze zelf, maar ook met Bertolf en Daniël Lohues. Maar ze zoekt ook naar de tekstuele parels uit haar platenkast (gevuld met Beatles, Joni Mitchell, Nina Simone en andere grootheden).
Aanstekelijk, geestig, sprankelend, onderhoudend en met loepzuivere stem, prachtig pianospel en zingende topmuzikanten. Voor taalliefhebbers, maar zeker ook voor iedereen die beweert ‘geen tekstmens’ te zijn.

Esther Groenenberg maakte in het theater furore met ‘A Natural Woman’, een ode aan haar grote heldin Carole King en ‘Back to the Garden’, een eerbetoon aan de grote vrouwelijke singer-songwriters uit de jaren zeventig. In ‘Uit het hoofd’ eert ze geen artiest of muziekstroming, maar brengt ze een ode aan de songtekst.

Tickets en tijden

Datum vr 18 november
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00
Datum vr 18 november
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00

Over Esther Groenenberg

Esther Groenenberg brak in 2008 door met haar YouTube-hit ‘Oh meisje’; ze ontdekte toen al de kracht van een goede, herkenbare songtekst. Ze bracht drie albums uit en werkt momenteel met o.a. Daniël Lohues en Bertolf aan een nieuw te verschijnen album.
Samen met The Bluebettes veranderde ze onze theaterzaal vaak in een dansvloer.

Meer over Esther Groenenberg

Credits

Website: www.esthergroenenberg.nl
Zang en piano: Esther Groenenberg
Gitaar en zang: Milo Groenhuijzen
 

Bas en zang: Dirk Schreuders / Sebastiaan van Olst
Drums en zang: Dave Menkehorst