Muziek

Esther Groenenberg en band

Uit het hoofd

Geweest Over de maker(s)
Uit het hoofd

In ‘Uit het hoofd’ brengt Esther Groenenberg een ode aan de songtekst in een ontroerend, sprankelend en geestig liedjesprogramma.

Esthers eigen Nederlandstalige popliedjes staan centraal; ze schreef ze zelf, maar ook met Bertolf en Daniël Lohues. Maar ze zoekt ook naar de tekstuele parels uit haar platenkast (gevuld met Paul McCartney, Coldplay, Robert Long en Freddie Mercury en andere grootheden).

Esther vertelt over een bergwandeling en neemt je daarbij tegelijk mee op reis in haar hoofd, waar altijd muziek klinkt en waar elke situatie aan een liedje gekoppeld wordt. In ‘Uit het hoofd’ zoekt ze naar het belang van mooie liedjes en teksten; wat betekent muziek nou eigenlijk voor ons als mensen? Wie zou zij zijn zonder zingen en pianospelen? En wie zouden wij zijn zonder muziek die met ons meereist? 

'Uit het hoofd’ is een ontroerend, sprankelend en geestig liedjesprogramma. Gezongen met loepzuivere stem en met zingende topmuzikanten: Milo Groenhuijzen (gitaar), Sebas van Olst (bas) en Dave Menkehorst (drums) 

Esther Groenenberg maakte in het theater furore met ‘A Natural Woman’, een ode aan haar grote heldin Carole King en ‘Back to the Garden’, een eerbetoon aan de grote vrouwelijke singer-songwriters uit de jaren zeventig. In ‘Uit het hoofd’ eert ze geen artiest of muziekstroming, maar brengt ze een ode aan de songtekst.

Esther Groenenberg nodigt je uit:

"Niet zomaar het zoveelste pianomeisje."

Musicmaker

"Schilderijtjes in gewone taal. Nergens hoogdravend, wel recht voor z’n raap."

Trouw

"Groenenberg is meester in de metaforen en mooie zinnen."

Volgspot - Radio 5

Credits

Website: www.esthergroenenberg.nl
Zang en piano: Esther Groenenberg
Gitaar en zang: Milo Groenhuijzen
 

Bas en zang: Dirk Schreuders / Sebastiaan van Olst
Drums en zang: Dave Menkehorst