Muziek

Esther Groenenberg en band

Uit het hoofd

Tickets Over de maker(s)
Uit het hoofd

In ‘Uit het hoofd’ brengt Esther Groenenberg een ode aan de songtekst in een ontroerend, sprankelend en geestig liedjesprogramma.

Esthers eigen Nederlandstalige popliedjes staan centraal; ze schreef ze zelf, maar ook met Bertolf en Daniël Lohues. Maar ze zoekt ook naar de tekstuele parels uit haar platenkast (gevuld met Beatles, Joni Mitchell, Nina Simone en andere grootheden).

Esther vertelt over een bergwandeling en neemt je daarbij tegelijk mee op reis in haar hoofd, waar altijd muziek klinkt en waar elke situatie aan een liedje gekoppeld wordt. In ‘Uit het hoofd’ zoekt ze naar het belang van mooie liedjes en teksten; wat betekent muziek nou eigenlijk voor ons als mensen? Wie zou zij zijn zonder zingen en pianospelen? En wie zouden wij zijn zonder muziek die met ons meereist? 

'Uit het hoofd’ is een ontroerend, sprankelend en geestig liedjesprogramma. Gezongen met loepzuivere stem en met zingende topmuzikanten: Milo Groenhuijzen (gitaar), Sebas van Olst (bas) en Dave Menkehorst (drums) 

Esther Groenenberg maakte in het theater furore met ‘A Natural Woman’, een ode aan haar grote heldin Carole King en ‘Back to the Garden’, een eerbetoon aan de grote vrouwelijke singer-songwriters uit de jaren zeventig. In ‘Uit het hoofd’ eert ze geen artiest of muziekstroming, maar brengt ze een ode aan de songtekst.

Tickets en tijden

Datum vr 18 november
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00
Tickets
Datum vr 18 november
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00

Over Esther Groenenberg

Esther Groenenberg brak in 2008 door met haar YouTube-hit ‘Oh meisje’; ze ontdekte toen al de kracht van een goede, herkenbare songtekst. Ze bracht drie albums uit en werkt momenteel met o.a. Daniël Lohues en Bertolf aan een nieuw te verschijnen album.
Samen met The Bluebettes veranderde ze onze theaterzaal vaak in een dansvloer.

Meer over Esther Groenenberg

Credits

Website: www.esthergroenenberg.nl
Zang en piano: Esther Groenenberg
Gitaar en zang: Milo Groenhuijzen
 

Bas en zang: Dirk Schreuders / Sebastiaan van Olst
Drums en zang: Dave Menkehorst