Muziek

Van Dik Hout

Van Dik Hout

Uitverkocht Over de maker(s)
Van Dik Hout

Een Nederpopinstituut dat trots is op het muzikale verleden, maar vooral vooruit is blijven kijken.

Het aantal bands dat na meer dan 25 jaar nog altijd met de gretigheid van een jonge hond musiceert, is op één hand te tellen. Van Dik Hout is zo’n zeldzaamheid en vanwege de belangrijke bijdrage aan de muziekindustrie ontvingen ze daarom meerdere onderscheidingen, waaronder ‘De Gouden Harp’.

Het afgelopen jaar herontdekte de band de magie van het optreden in een kleine en intieme setting. Dit is zo goed bevallen dat ze ook komend najaar met alle klassiekers en een paar nieuwe hits op zak een select aantal akoestische shows zullen spelen. 
Zanger Martin Buitenhuis: “We kwamen tot de conclusie dat we alleen met ons vieren op plekjes kunnen spelen waar we normaal niet meer komen. Net als vroeger, instrumenten achter in de bus en gaan! We kijken er enorm naar uit.”

Tickets en tijden

Datum vr 08 december
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 14,00 tot € 28,00
Datum vr 08 december
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 14,00 tot € 28,00

Over Van Dik Hout

Wars van trends koppelt Van Dik Hout in 1994 een modern rockgeluid aan pakkende Nederlandstalige teksten. Het slaat in als een bom. Hits als Stil In Mij en Alles Of Niets groeien uit tot lijfliederen van een generatie, het debuutalbum wordt een onvervalste klassieker. 
Van Dik Hout blijkt een pioniersrol te hebben vervuld. Nederlandstalig is in de Nederlandse muziek de norm en jonge muzikanten die zijn opgegroeid in die periode – van hitduo Suzan & Freek tot nummer 1-rapper Snelle – noemen het werk van Van Dik Hout een inspiratiebron. 
Met de hit Één Nacht Eeuwigheid uit 2019 scoorde Van Dik Hout de grootste radiohit in jaren. In 2021 ontvangt de band de Gouden Harp vanwege de grote en belangrijke bijdrage aan de muziekindustrie gedurende ruim 25 jaar. 

Meer over Van Dik Hout

Credits

Website: www.vandikhout.nl