Theater

Theatergroep Aluin

Dit is van ons

Uit eigen stad
Geweest Over de maker(s)
Dit is van ons

Dit is van ons is een hilarische en schrijnende confrontatie met een omstreden voorouder en het begin van een serie donkere bladzijdes uit onze geschiedenis.

Activiste Just stelt zichzelf de vraag; hoe is een klein land als Nederland zo welvarend geworden? Ze neemt het heft in eigen hand en reist af naar de 17e eeuw om Jan Pieterszoon Coen te ontmoeten. Just daagt J.P. Coen uit om zichzelf en zijn handelen te verantwoorden in de 21e eeuw. Coen moet zich zien te redden in een wereld die anders over grondstoffen, bezit, winsten en mensenrechten is gaan denken. Weet J.P. Coen zich staande te houden in de huidige cancelmaatschappij? 

Theatergroep Aluin weet van deze ingrijpende materie een tijdgeestkomedie te maken. Met deze gloednieuwe tekst laten zij het publiek in de spiegel van het verleden kijken: Moet je het in zijn tijd zien? Of is dat de grootst denkbare dooddoener? 

Theatergroep Aluin was eerder bij ons te zien met de voorstellingen met De Hollanders, De Odyssee, Metamorfosen II en De Ilias.

"Toneelauteur Erik Snel, misschien wel de beste satire-schrijver in het Nederlands theater, maakt er een uiterst geestig spektakel van, waarin het huidige gesprek over ons koloniale verleden van alle kanten belicht wordt."

NRC

"Reinout Bussemaker is de gedroomde JP in Aluins 'Dit is van ons'. "

Cultuurpers

Inleiding

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over een voorstelling of theatermaker? Wil je horen over de achtergronden, drijfveren en geschiedenis van een gezelschap? In een inleiding vertellen de makers hierover en ga je in gesprek met hen.
De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd. 

Credits

Tekst: Erik Snel
Regie: Victorine Plante
Spel: Reinout Bussemaker, Susannah El Mecky, Monica Hofman, Aron Schaap
Compositie: Willem Friede
Lichtontwerp: Charlie Feld

 

Decorontwerp: Marcel Dolman
Kostuumontwerp: Anouk van Schie
Posterbeeld: Miek Uittenhout
Grafisch ontwerp: hollandse meesters