Muziektheater

Joost Spijkers en band

SPIJKERPALEIS

Geweest Over de maker(s)
SPIJKERPALEIS

In een doolhof van spiegels ziet Joost Spijkers zijn geliefden, familie en vijanden terug. Ze verdienen allemaal een lied als warmbloedige monumentjes.

Joost Spijkers is inmiddels een gevestigde naam in het theater, ook in ons theater. En terecht. 
De melancholie, romantiek, muzikaliteit en soms rauwe kolder van SPIJKERS valt in de smaak bij pers, publiek en jury’s. SPIJKERS II werd bekroond met de prestigieuze Poelifinario voor meest indrukwekkende cabaretvoorstelling. Ook HOTEL SPIJKERS kreeg een nominatie voor de Poelifinario en het nummer Welkom Thuis won de Annie MG Schmidtprijs voor het beste theaterlied. 

In SPIJKERPALEIS is een man verdwaald tussen alle spiegels. In het doolhof van spiegels ziet Joost zijn geliefden, ouders, kinderen, vriend en vijand en daarmee: zichzelf. De mens bestaat immers bij de gratie van de mensen die hem omringen. Daarom is eenzaamheid zo’n genadeloos gif. 
Omdat Joost zich realiseerde dat zijn leven na iedere ontmoeting anders was dan ervoor, verdienen ze allemaal een lied. Deze show is een collage van warmbloedige monumentjes voor hen. 

De sfeervolle muziek - soms weemoedig, dan weer uitbundig - bestaat uit bewerkingen van eeuwenoude traditionals en nieuw geschreven composities van Arend Niks, Stanislav Mitrović, Andreas Suntrop en Joost Spijkers. De schitterende teksten zijn opnieuw van Peer Wittenbols.

Beluister Joost Spijkers

Credits

Website: www.joostspijkers.nl
Producent: Stichting de Werelddansfabriek
Met: o.a. Joost Spijkers, Arend Niks, Andreas Suntrop, Stan Mitrovic 
Regie en beeld: Titus Tiel Groenestege

 

Tekst: Peer Wittenbols, Joost Spijkers
Muziek: o.a. Joost Spijkers, Stan Mitrovic, Arend Niks en Andreas Suntrop
Productie en management: Amsterdam Artist Management, Elselinda Schouten