Muziektheater, Muziek

Zuilens Fanfare Corps

Waar Zijn

Uit eigen stad
Geweest
Waar Zijn

Het Zuilens Fanfare Corps presenteert Waar Zijn: een muzikale vertelling waarin het Utrechts koloniaal verleden een gezicht krijgt.

Op 30 juni 2023 is het 150 jaar geleden dat totslaafgemaakten hun vrijheid terugkregen en de slavernij officieel werd afgeschaft. Ook de stad Utrecht was nauw verbonden met koloniale handel en slavernij en profiteerde van deze opbrengsten. Om hierbij stil te staan presenteert het Zuilens Fanfare Corps een muzikale vertelling over het koloniale verleden van Utrecht. 

De fanfare zal je samen met spoken word-artiest Jasper Albinus meenemen door een reis waar verschillende tijdsperspectieven elkaar in de ogen kijken. De voorstelling is ontwikkeld in samenwerking met regisseur en theatermaker Frank Irving en bassist en bandleider Vincent Henar, oprichter van FraFra Sound. 

In deze voorstelling schuiven muziek en spoken word het gordijn van tijd opzij en kijken verleden en heden elkaar in de ogen.

Expositie in de foyer

De expositie voorafgaand aan de voorstelling is een echte must-see. Duik bijvoorbeeld in het verhaal van het hoofdpersonage Sybilia. Daarnaast is er in de expositie aandacht voor andere personages die in de voorstelling genoemd worden en voor het maakproces van de voorstelling. Een mooie verdieping waardoor de voorstelling echt meer binnen komt. Loop dus door onze foyer voor deze mooie aanvulling. 

Expositie in de foyer
Expositie in de foyer

Over het Zuilens Fanfare Corps

Als enige fanfare in de stad Utrecht heeft het Zuilens Fanfare Corps een unieke positie, waarbij het orkest maatschappelijk relevante en eigentijdse projecten uitvoert. Eerdere successen van het Zuilens Fanfare Corps waren Wie was de Winter? (2018), Selma: een muzikale reis van Turkije tot Zuilen (2019) en Zucht van Zuilen (2020).

Credits

Website: www.zfc-utrecht.nl
Spoken word-artiest: Jasper Albinus
Regisseur: Frank Irving 
Musicus/muzikaal adviseur: Vincent Henar 
 

Arrangeur: Michael Simon
Dirigent: Martin Wernsen 
Productie: Kim van der Zijde